Одбор директора Регионалног водовода Црногорско приморје у новом саставу

Мапа регионалног водоводног система Црногорско приморје

Прва редовна сједница Одбора директора ДОО Регионални водовод Црногорско приморје, одржана је у новом саставу, након што је Влада Црне Горе, на једној од својих претходних сједница, разријешила дужности досадашње чланове Одбора директора: Зорана Лакушића, Душана Вукића, Ану Секулић, Новицу Тмушића и Новицу Булатовић. Влада Црне Горе је на истој сједници именовала нове чланове Одбора директора ДОО Регионални водовод Црногорско приморје: Зорана Лакушића, дип. инг. машинства, Здравка Чуровића, дипл. инж. машинства, Милоша Станковића, дипл. менаџер, Дритана Реџу, мр физичке културе, као и Милену Живановић, мр примијењених студија менаџмента.

На предлог Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, Влада Црне Горе је за предсједника Одбора директора овог Друштва поново именовала Зорана Лакушића, дипл. инж. машинства, саопштено је из Регионалног водовода Црногорско приморје.

Одбор директора је на првој редовној сједници разматрао више тачака дневног реда , од значаја за даљи рад и боље функционисање Регионалног водовода. Једна од најзначајнијих тачка дневног реда, била је разматрање и усвајање „Годишњег извјештаја о реализацији годишњег Плана рада са финансијским извјештајем за 2022. годину“. Одбор директора усвојио је наведени Извјештај уз оцјену да је, и поред бројних изазова којима је био изложен у 2022. години, РВ био на висини одговорних задатка, које му је Друштво повјерило, односно, да је реализовао све Планом утврђене обавезе, које су биле у његовој надлежности. Главни фокус Одбора директора свакако је био на разматрању информација и начина о водоснабдијевању  током љетње сезоне. Констатовано је да је Регионални водовод предузео низ мјера у циљу уредног водоснабдијевања у предстојећој туристичкој сезони упркос ванредним условима са којима се ово Друштво суочава.

Kао и у претходном периоду, наставиће се са активностима на унапрјеђењу сарадње са локалним водоводним предузећима на Црногорском приморју, чији је крајњи циљ обезбјеђивање оптималних услова за испоруку висококвалитетне воде Црногорском приморју. Најбољи примјер је прошлогодишња сарадња са локалним водоводом Будва, у техничком смислу регионални водоводни систем и овај водоводни систем функционисали су као јединствен систем, у оквиру којег се на дневном нивоу усаглашавала потреба за водом и преусмјеравали вишкови за потребе других локалних водовода. Закључено је да је неопходно у најхитнијем року обезбиједити реализацију предложених мјера од стране Регионалног водовода, у финансијксом погледу, за шта је неопходна помоћ Владе Црне Горе, како би се водоснабдијевање приморских општина у наредном периоду одвијало несметано, без увођења рестрикција или других облика ограничења у водоснабдијевању, изазваних смањеном издашношћу изворишта Боље Сестре.

Пред Регионалним водоводом су бројни изазови и мноштво проблема које тек треба ријешити, али, ово Друштво ће, захваљујући стручним кадровима којима располаже, њиховом знању и оптимизму, бити спремно да се са свим потешкоћама адекватно избори, саопштено је из Службе информисања Регионалног водовода Црногорско приморје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here