Одбојкашице Херцег Новог у националној селекцији на квалификацијама за Европско првенство

Селектор женске одбојкашке репрезентације Црне Горе Милорад Крунић саопштио је списак играчица које ће од 5. јула у Бијелом Пољу почети припреме за квалификације за Европско првенство 2026 године.

Из ЖОК Херцег Нови на Крунићевом списку су: Мелиса Ценовић, Тијана Тврдишић и Лара Јововић.

На списку су још: Марија Шушић (Бута Баку, Азербејџан), Викториа Ђукић (Будућност), Данијела Џаковић (Маћерата, Италија), Николета Перовић (Колумбус Фјури, САД), Невена Вукчевић (Лугош, Румунија), Симона Петрановић (Уб, Србија), Дијана Вуковић (Лука Бар), Мина Драговић (Јединство Стара Пазова, Србија), Катарина Будрак (Романс, Француска), Сашка Ђуровић (Црвена звезда, Србија), Лана Ракочевић (Будућност Волеј), Гордана Маџгаљ (Јединство).

Имајући у виду да Балканско првенство за јуниорке траје до 24. јула, постоји могућност да селектор Крунић прикључи на припреме и поједине одбојкашице из те селекције.

Сениорке Црне Горе играће у групи Д са селекцијама Босне и Херцеговине и Летоније, ове и наредне године, у борби за пласман на Европско првенство.

Прву утакмицу изабранице селектора Крунића играће у Летонији 17. августа, док ће 25. августа у Бијелом Пољу дочекати Босну и Херцеговину. У августу 2025. године, одбојкашице Милорада Крунића играће утакмице са истим ривалима, код куће са Литванијом и у гостима са Босном и Херцеговином.

Селектору Крунићу у раду ће помагати помоћни тренери Младен Миладиновић и Лука Богојевић, кондициони тренер Владимир Огњановић, статистичар Милан Симојловић и физиотерапеут Никола Војиновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here