Одбојкашице Црне Горе побиједиле Исланд, вечерас дерби са Португалом

Foto: Odbojkaški savez Crne Gore

Женска одбојкашка репрезентација Црне Горе са селектором Милорадом Крунићем наставила је побједнички низ у склопу другог турнира CEV Сребрне лиге. Синоћ у португалском граду Санто Тирсоу побиједили су репрезентацију Исландa резултатом 3:1 (25:14, 27:25, 20:25, 25:18).

Предвођене Симоном Петрановић и Невеном Вукчевић које су освојиле по пет поена у првом дијелу игре репрезентација Црне Горе  добро је  отворила утакмицу и убједљиво освојила први сет резултатом  25:14

У другом сету, игра  је била изједначена. Црна Гора је одбранила двије сет лопте при резултату 24:23, као и 25:24 у корист Исланда. Дјевојке селектора Крунића успјеле да изједначе (25:25), освоје два поена за редом која су им донијела вођство 2:0 у сетовима.

Трећи дио игре припао је Исланду након што је селекција Црне Горе лоше отворила тај дио игре (25:20). Сличан епилог био је и на почетку четвртог сета. Одбојкашице са Исланда су  као и трећи сет, отвориле серијом 4:0 и водиле до резултата 10:10, када су Данијела Џаковић и саиграчице преузеле сет у своје руке и завршиле са 25:18 и коначних 3:1.

Поене за трећи тријумф Црна Горе у ово сезонском такмичењу Сребрене CEV лиге  оствариле  Данијела Џаковић и Невена Вукчевић које су освојиле по 17 поена, Симона Петрановић  14,  Сашка Ђуровић  13 , Марија Шушић пет, Мина Драговић четири и Лана Ракочевић један  поен.  Репрезентација Исланда  имала је 24 грешке.

-Остварили смо први од два циља у Португалији. Послије сјајног првог сета, почео је да стиже умор и да се назиру повреде. Добар дио утакмице смо били у проблему – изгубили трећи сет, лоше отворили четврти. У моментима кад смо видјели да четврти сет полако клизи из руку Исланда почели смо да играмо, потпуно се пробудили, почели добро да сервирамо и добро реагујемо на терену, рекао је након утакмице  са исландом селектор Милорад Крунић.

Вечерас у 22 сата Црна Гора ће играти против домаћина селекције Португала, која је у првом колу другог турнира побиједила Исланд 3:0. Репрезентацији Црне Горе потребан је најмање бод  из ове утакмице да обезбиједи прво мјесто у групи што значи да им вечерас одговара и пораз од 3:2

По завршетку турнира у Португалу, Црна Гора се враћа у Подгорицу, гдје ће тренирати ишчекујући исходе трећег и четвртог турнира, након што је отказан турнир у Босни и Херцеговини. Четвртог викенда  по распореду репрезентација Црне Горе  је слободна, као и репрезентације Португала, Мађарске, Летоније, Грузије, Исланда и Луксембурга. Двије најбоље репрезентације након четири одиграна турнира пласираће се у финале, које ће се играти 13. и 16. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here