Одбојка: Шампион у Тивту, Албатрос домаћин Рудару

Редовна  сједница Скупштине  Одбојкашког савеза Црне Горе  којој су  присуствовала  23  делегата (из Херцег Новог  Сања Муминагић  ОЖК “Херцег Нови” и  Дарко  Класић  (ОЖК “Албатрос”) одржана је јуче у хотелу „Бланка“ у Колашину. На сједници којом је пресједавао предсједник Скупштине ОСЦГ Зоран Вукчевић усвојен је  извјештај о раду за период август  2022. године – јул 2023. године са финансијским извјештајем.

На Скупштини  су усвојене и програмске активности Савеза за период 2023-2024 као и пропозиције  такмичења за такмичарску сезону 2023-2024. Није  прошао предлог представника појединих клубова  међу којима су били  “ОЖК “Херцег Нови” и ОЖК “Албатрос”  да се се број учесника плеј офа са четири екипе повећа на шест.

У Супелиги ЕПЦГ за одбојкашица  пријављено је 10 док је у ЕПЦГ Супер лиге за одбојкаше пријављено седам екипа. У ЕПЦГ Прве лиге одбојкашица пријављено је 16 екипа које ће бити подијељене регионално у три групе. Након завршене сједнице Скупштине извршено је и  жребање такмичарских бројева у свим лигама.

Екипа   „Албатроса“ је добила  број 1, док је шампионски састав  „Херцег Новог  добио број 7.

У првом колу  крајем септембра или почетком октобра играју:  Албатрос –Рудар (Пљевља),а шампион  „Херцег Нови“ у Тивту против  Академије.

Остали парови првог кола: Будућност –Лука Бар, Морача Подгорица-Јединство (Бијело Поље) и Галеб (Бар) – Медитеран (Будва).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here