ОД ВЕЧЕРАС САТОВИ У ИГАЛУ МЈЕРЕ ВРИЈЕМЕ

Сатови на раскрсници код некадашњег хотела Тамарис од вечерас мjере вријеме, Игало је богатије за достојан симбол, а Новљани и сви који бораве у Херцег Новом имају нови орјентир за мјесто на којем се могу срести.

Уз присуство представникa локалне управе, јавних предузећа, привредника који су помогли у реализацији пројекта, али и уз музику и ватромет, механизам је свечано пуштен у рад.

Пројекат вриједан 17 хиљада еура реализован је уз највећу помоћ донатора, који су уложили 75% средстава, док су остатак додали из локалне управе.

Предсједник Општине Стеван Kатић захвалио се донаторима, затим Агенцији за изградњу и развој, као и извођачима радова на реализацији пројекта који је, како је казао, оплеменио простор у Игалу, а постаће симбол овог дијела града.

– Захваљујем се предсједнику Мјесне заједнице Игало Зорану Савковићу, који је био веома упоран, он је најзаслужнији што је реализован овај пројекат који ће, сигурно, уљепшати и украсити Игало – истакао је он.

Задовољан што му се испунила жеља да реализује све што је са сарадницима замислио, предсједник ове МЗ Зоран Савковић истиче да је Игало добило једно симболично мјесто за окупљање.

– Да грађани и сви који туда буду пролазили могу да се диве и имају мјесто за сликавање. Знате какво нам је Игало посљедњих дванаест година, откако је Тамарис срушен. Сада је преуређено, освјетљено и несвакидашње и мислим да ће привући пажњу туриста и грађана. Надам се да ће сви бити задовољни – поручио је он.

Поред Општине Херцег Нови, реализацију пројекта помогли су бројни донатори, неки од њих финансијски, неки материјалом, као и јавна предузећа, а у МЗ Игало планирају да им јавно захвале гравуром на плочи.

– Направићемо једну плочу на којој ће бити изгравирани донатори који су улагали. На тај начин ћемо им се захвалити. Покушаћемо тако да средимо и Омладински парк идуће године. Пробаћемо да нам сваки привантик купи по једну клупу или канту, виђећемо, али без њих, наравно Општине, Мјесне заједнице и јавних предузећа ништа од овога не би умогли да урадимо – казао је Савковић.

Он је поновио да има жељу да простор испред маркета Арома, солитера Института и хотела Лајтхаус уљепша и повеже са дијелом на којем су постављена три сата.

Реализацијом пројекта задовољан је и директор компаније Такси Море Дејан Радуловић, један од донатора.

– Моја компанија је препозната као друштвено одговорна. Спремни смо да све догађаје у граду помогнемо колико смо у могућности. Морам да поменем нову гаражу код Општине, ово овдје је доста маљи пројекат, али мислим да би свима било боље када би се што више радило нових пројеката. Општини смо максимално спремни да помогнемо – наводи он.

Нови сквер у Игалу хортикултурно је уређен, мада је у плану је још зеленила, а постављене су и лед свјетиљке. Један од сатова усмјерен је ка Улици Сава Илића, други према петљи, а трећи ка мору.

1 COMMENT

  1. Soliteri, iza sata, nisu opiturani od kad su napravljeni, Norvežani slikavaju čudo neviđeno, predpostavljam da pokažu đe žive ljudi! A moj prijatelj, Švajcarac, pitao me da li tu žive ljudi!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here