Од сутра почиње појачан инспекцијски надзор у приморским општинама

Управа за инспекцијске послове

Управа за инспекцијске послове спроводиће од 1. јула појачан инспекцијски надзор на територији шест приморских општина, у Херцег Новом, Тивту, Котору, Будви, Бару и Улцињу. У појачаном надзору учествоваће инспекција рада, туристичка, тржишна и здравствено-санитарна инспекција. Акценат ће бити на сузбијању рада на црно, сваке врсте сиве економије и нелојалне конкуренције.

Како су саопштили из Управе за инспекцијске послове, планом је предвиђено преко 70 инспектора који ће радити континуирано 60 дана колико ће трајати појачан надзор у поменутим општинама.

Осим у приморским општинама, други дио инспектора биће активан и у туристичким центрима на сјеверу, односно у општинама Жабљак и Колашин, на Скадарском језеру, у рафтинг центрима и свим мјестима у којима се очекује велики прилив туриста током љета.

Посебна пажња ће, како наводе, бити посвећена очувању здравља људи и туриста током љетњих мјесеци. Инспекције ће обављати заједничке надзоре, како би се на економичан начин, и не оптерећујући субјекте надзора одједном обавио надзор из више области пословања.

Представници Управе за инспекцијске послове су организовали низ састанака са представницима локалних самоуправа, Пореске управе, Управе полиције и другим институцијама са којима ће сарађивати са циљем што квалитетније реализације ове турстичке сезоне.

Пријаве се огу поднијети путем мејла prijave@uip.gov.me, као и бесплатним позивом на кол центар (080/555-555).

Позивају све привредне субјекте и чиниоце пословног амбијента да се придржавају позитивних законских прописа и на тај начин дочекају спремно појачани надзор током сезоне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here