Од сутра нове цијене такси превоза; укинута наплата старта

На прагу смо туристичке сезоне, што неминовно носи разна поскупљења, међу којима и услуге такси превоза. Нове цијене примјењиваће се од сутра (недеља, 11. јун), а минимална вожња коштаће 2,60 еура.

Новост када је ријеч о цијеновнику, је да ће изостати наплата старта, који је претходних сезона био 1 еуро, казао је за РТХН шеф возача у Таксија “Море” Марко Смоловић.

-Прије сваке сезоне промијенимо цијене. Ове године смо одлучили да уведемо нове цијене, које ће ићи без старта, што је веома битно и за мјештане и за људе који дођу са стране. Цијена минималне вожње биће 2,60, а километра 1,30 еура. Формирајући ту цијену минималне вожње мислили смо на наше људе из града, јер већином мјештани користе те кратке дестинације.

Марко Смоловић, шеф возача у Таксију „Море“

Спремно дочекују сезону и надају се да ће сва возила бити упослена, мада ни њих није заобишао проблем недостатка радника.

-Имамо око 120 аутомобила, и вјерујем да ће сва бити на улицама. Имамо мало проблема са радном снагом, али се надамо да ће се јавити и људи из нашег града који желе да раде. Надамо се да ће сезона проћи како треба и да ћемо испоштовати све муштерије, а сигурно је да ћемо учинити све што је до нас да буду задовољни, поручио је Смоловић.

Поучени искуством из претходних година, недостатак радника рјешавају ангажовањем возача из сусједних земаља, а други велики проблем представљају гужве на путевима, али ту су немоћни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here