ОД СУТРА НЕСТАБИЛНЕ ВРЕМЕНСКЕ ПРИЛИКЕ

Директорат за ванредне ситуације МУП-а апелује на грађане и остале субјекте друштва да своје активности прилагоде најављеној метеролошкој ситуацији. Од сутра до 26.јануара, подручје Црне Горе ће доминантно бити под утицајем циклонске активности која ће условити нестабилне временске прилике на територији наше државе, и у региону.
У централним и јужним предјелима очекује се обилнија количина кише, нарочито у периоду од 22-24. јануара. На сјеверу, у планинским предјелима смјењиваће се снијег, сусњежица и киша. Очекује се и јак јужни вјетар на приморју, док ће на сјеверу краткотрајни удари имати олујну јачину. У периоду од петка до недјеље (22 – 24. јануара) очекује се нагло топљење снијега. Постоји опасност од подизања нивоа мора, са повремено израженим ударима таласа.
Због обилних падавина може доћи до повећања водотока ријека и језера, а самим тим и могућих поплава на подручјима са повећаним ризиком.
За поменути период, систем заштите и спашавања ће подићи ниво оперативне спремности за реаговање у овим ситуацијама. Грађанима су на располагању дежурни бројеви 112 ( Директората за ванредне ситуације – ОКЦ-а) и 123 (Служба заштите и спашавања), путем којих се могу информисати о стању на терену и о поступањима у конкретним ситуацијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here