Од недеље вансезонске цијене карата за трајект

У складу са Цјеновником трајектне линије Каменари-Лепетане од 1. октобра на снази ће бити наплата карата по вансезонским цијенама, саопштено је из ЈП Морско добро.

Цијена карте за мала путничка возила умјесто 5 износиће 4, док ће цијена вансезонске карте за мотоцикла износити 1,50 еура.

Грађани Херцег Новог и Тивта ће плаћати карту по цијени од 3 еура која важи за сезонски и вансезонски период.

Вансезонска цијена карте важи за период од 01. октобра до 31. маја 2024. године.

Подсјећамо да је у периоду од 5. маја  до 20. септембра ове године, Јавно предузеће за управљање морским добром  остварило 4,5 милиона еура прихода. У том периоду, како је саопштено из тог предузећа трошкови по основу управљања  трајектном линијом (плате радника, гориво, мазиво, те додатни трошкови за адаптацију наплатних кућица, канцеларија запослених…) износили су око 1,3 милиона еура.

-Профит нашег предузећа од трајектне линије, односно државе Црне Горе за ових четири мјесеца износи 3,2 милиона еура, док је бивши корисник „Поморски саобраћај“ управљајући трајектном линијом за 20 година уплатио у државну касу на име накнаде износ од 3,3 милиона еура односно у просјеку мање од 200 хиљада еура на годишњем нивоу, саопштили су недавно из ЈП Морско добро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here