Од Фудбалског савеза Игалу 60 000 еура, Орјену и Обилићу по 25 000 годишње

На сједници Извршног одбора Фудбаског Савеза Црне Горе  која је јуче одржана у Подгорици одлучено је да за мандатни период 2021-2025  прволигашким екипама припадне по 96.000 еура по сезони, док ће сваки друголигаш инкасирати по 60.000 еура.

Удружењима клубова ФСЦГ (Југ, Центар, Сјевер) биће уплаћено по 25.000 еура по години.

Исплата финансијских средстава клубовима Меридианбет Прве ЦФЛ и Друге лиге Црне Горе, као и претходних година, обављаће се кроз осам једнаких мјесечних рата током трајања такмичарске сезоне. Одлуком је предвиђена и обустава опредијељених финансијских средстава у случају кршења прописа ФСЦГ, довођења у питање интегритета такмичења и када клуб у потпуности не спроводи одлуке, упутства и директиве надлежних органа и тијела ФСЦГ.

Услови за повећање финансијске помоћи клубовима и Удружењима клубова створени су захваљујући одговорном финансијском пословању, склапању новог спонзорског уговора са компанијом Меридианбет.

На сједници  је продужен четворогодишњи мандате досадашњем генералном секретару ФСЦГ Момиру Ђурђевцу, наведено је у информацији ФС Црне Горе  са јучерашњег састанка

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here