Од 01. јуна почињу са радом сезонски туристичко информативни бирои

Сезонски туристичко информативни бирои почеће са радом 1. јуна, па ће тако у сваком мјесту на херцегновској ривијери моћи да се обави пријава боравка и пруже све потребне туристичке информације гостима.

Поред Туристичко информативних бироа који су отворени током цијеле године на локацијама; МЗ – Игало, Главна аутобуска станица, Трг Николе Ђурковића, ТИБ – Шквер, Мељине – кружни ток и Каменари, од 01. јуна са радом почињу и ; Киоск Игало – Дубровачка улица, ТИБ Савина – улица Бранка Ћопића, , МЗ – Зеленика, МЗ – Кумбор, МЗ – Ђеновићи, ТИБ Баошићи – поред базена и аутобуско стајалиште и МЗ – Бијела. Два инфо пункта на Луштици – Росе и Жањиц биће отворена од 15. Јуна, информишу из градске Туристичке организације.

Са радом су већ почела и два инфо пункта за пријаву пловила у маринама Лазуре и Портонови. Поред пријаве боравка, наплата боравишне таксе обављаће се у бироима у Игалу мјесна заједница, Тргу Николе Ђурковића, Мељине, Ђеновићи, Баошићи-аутобуско стајалиште и Каменари. Радно вријеме Туристичко информативних бироа је понедељак-субота од 08 до 21 сат.

Подсјећамо, страни и црногорски држављани без пријављеног пребивалишта у Црној Гори у обавези су пријавити боравак у року од 24 сата од уласка у Црну Гору. Према Закону о странцима издаваоци приватног смјештаја су дужни да изврше пријаву боравка гостију који бораве у њиховом смјештају. Издаваоци смјештаја за све информације које се тичу документације неопходне за пријаву боравка туриста могу се обратити у наведеним ТИБ-овима у току назначеног радног времена или у сједишту Туристичке организације сваког радног дана од 7 до15 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here