Обнова возног парка у „Чистоћи“

Возни парк предузећа Чистоћа

Херцегновско предузеће „Чистоћа“ расписало је тендере за набавку три нова возила, два аутосмећара и једног специјалног возила са дизалицом за полуподземне контејнере. Укупна вриједност набавки је нешто више од 300 хиљада еура.

Возни парк у овом предузећу до сада је обнављан углавном кроз донације, а добро пословање претходних година омогућило је да предузеће први пут самостално може купити возила за одвоз комуналног отпада. Како је појаснио вршилац дужности директора Александар Шкобаљ, камиони којима тренутно располажу су превеликих габарита за Херцег Нови, а честа појава било је и цурење течности из каде.

Александар Шкобаљ, в.д. директора предузећа „Чистоћа“

– Ове године смо са менаџментом и техничком службом и подршком предвидјели куповину мањих возила, до 10 кубика, са затвореном кадом. Значи, не постоји могућности цурења и изливања на шеталишту и непријатних мириса. Набавићемо два таква камиона, а вриједност је неких 130 хиљада еура – наводи он.

Шкобаљ информише да је у току и набавка специјалног возила са дизалицом за одвоз комуналног отпада за полуподземне контејнере, вриједности око 180 хиљада еура.

– Са обновном шеталишта, а у договору са Агенцијом за изградњу и развој града и кабинетом предсједника Општине, биће постављени полуподземни контејнери, тако нам је потребно и то возило. Ријеч је о комбинованом возилу, које може да диже контејнере од 1,1 кубик, као и полуподзмене од 500 до 200 литара – објашњава он.

У плану је куповина и једне цистјерне, а уколико буде настављен тренд доброг пословања биће набављена још једна. Шкобаљ истиче да је наплата током јануара и фебруара 70 одсто већа него у истом периоду прошле године.

Предузеће ће, како прича Шкобаљ, на лицитацију понудити 12 старих возила, од којих су нека годинама ван употребе.

– То је мало дужа процедура, јер мора да има скупштинску одлуку и процјену овлашћене куће. Отварање је у петак, а ту очекујемо нешто више 50 хиљада еура прихода у нашу фирму. То ће бити значајно управо да можемо да купимо све што нам је потребно – казао је он.

У сусрет љетној туристичкој сезони у херцегновској Чистоћи су интензивиране активности на уређењу јавних површина и контејнерских мјеста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here