ОБНАВЉАЊЕ ЛИНИЈА ИЗ ТИВТА ЗА МИНХЕН И ФРАНКФУРТ

Летови између Тивта и Минхена и Тивта и Франкфурта, њемачке националне авио компанијe Луфтханза биће обновљени саопштено је након он лине састанка извршног директора Аеродрома Црне Горе Данила Орландића и регионалног директора Луфтханза групе Бернхарда Водла.

Орландић и Водл сагласни су да је обнављање ових линија, односно поновно повезивање Црне Горе и Њемачке, итекако значајно и за авиокомпанију и за црногорски туризам, саопштено је из компаније Аеродроми Црне Горе.

Први лет ове сезоне између Тивта и Минхена биће у суботу, 22. маја, док ће линија између Тивта и Франкфурта бити отворена у недјељу, 23. маја. Регионални дирецтор Луфтхансе је истакао да ће у почетку авиони између Тивта и главних чворишта – Минхена и Франкфурта саобраћати једном седмично.

– Луфтханса са задовољством најављује поновно успостављање летова између Тивта и своја два хаба у Минхену и Франкфурту, једном седмично. Уз кратко заустављање у Њемачкој, наши корисници из Црне Горе имаће приступ разгранатој глобалној мрежи Луфтхансе. Такође, увиђамо велики потенцијал за долазни туризам, обзиром на то да је Црна Гора веома популарна као дестинација за планинарење, истраживање или једноставно уживање на плажи. Поред тога, ови летови омогућавају нашим путницима већи избор при одабиру конекција када буду посјећивали породицу и пријатеље –  казао је Водл.

Према ријечима Орландића, први авион луфтхансе на тиватсом аеродрому био је историјски моменат за црногорси авиосаобраћај, јер је ријеч о једној од најреспектабилнијих компанија у Европи и свијету.

– У тренутку када се свјетски авиосаобраћај споро опоравља од највеће кризе у овом вијеку, када и ми, као и остатак свијета страхујемо када ће се завршити пандемија и каква ће бити предстојећа сезона, ова вијест има готово исти значај – казао је Орландић.

Први авион њемачке националне авио компаније слетио је у на аеродром Тиват 13. априла 2019. године, а након врло успјепшне сарадње, ова авио комуникација прекинута је због појаве пандемије Корона вируса.

Авиокомпанија Луфтханса је саставни дио Луфтханса групе, односно водеће авио групе у Европи. Чланица је и један од оснивача највећег савеза авиокомпанија на свијету – Стар Алајанс (Star Alliance).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here