Објављен конкурс за упис ученика у средње школе

Министарство просвјете, науке и иновација објавило је конкурс за упис ученика у први разред средњих школа у Црној Гори за школску 2024/2025 годину.

-На Конкурс за упис у први разред средње школе пријављују се кандидати који су завршили основну школу и који у вријеме подношења пријаве нису старији од 17 година. Пријава на Конкурс подноси се електронски на адресу www.уписи.еду.ме 24, 25. и 26. јуна 2024. године (од 0.00 до 24.00 часа) и 27. јуна 2024. године (до 15.00 часова).

Ученици који се уписују у први разред средњих школа ослобођени су од плаћања административне таксе, у складу са чланом 18 Закона о административним таксама.

У Средњој мјешовитој школи „Иван Горан Ковачић“ Херцег Нови има мјеста за 336 ученика:

Општа гимназија – 4 одјељења 112 ученика

Туризам, трговина и угоститељство – Образовни програми (ниво ИВ1) – Хотелско-туристички техничар – 1 одјељење 28 ученика, Гастроном – 1 одјељење 28 ученика; Образовни програм (ниво ИИИ) – Продавач – 1 одјељење 28 ученика.

Здравство и социјална заштита  – Образовни програм (ниво IV1) – Здравствени техничар –  1 одјељење 28 ученика.

Економија и право – Образовни програм (ниво IV1) – Економски техничар – 1 одјељење 28 ученика.

Грађевинарство и уређење простора – Образовни програм (ниво IV1) – Техничар за архитектуру и дизајн ентеријера – 1 одјељење 28 ученика; Образовни програм (ниво III) – Водоинсталатер – 1 одјељење 28 ученика.

Услуге – Образовни програм (ниво III) – Фризер – 1 одјељење 28 ученика.

У току трајања рока за подношење пријава за упис у школу, комисија је дужна да сваког дана у 16.00 часова објави ажурирану ранг листу кандидата, која се објављује на огласној табли школе и садржи остварени број бодова појединачно по критеријумима који се вреднују за упис и остварени укупан број бодова.

Ранг листа кандидата за упис у школу објављује се на огласној табли школе најкасније до 2. јула 2024. године. Након објављивања ранг листе ученици подносе школи оригинална свједочанства посљедња три разреда основне школе и дипломе о резултатима с државних и међународних такмичења, односно додијељеном признању у роковима које одреди школа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here