Обиљежена Ноћ музеја, акварели Дубравке Жафран осликали најљепши дио Боке

У музеју „Мирко Комненовић“, поводом манифестације „Ноћ музеја“, отворена је изложба акварела Дубравке Жафран.

Манифестација се у Херцег Новом обиљежава од 2017. године. Акварели које је представила Дубравка Жафран, осликавају Боку са свим њеним чарима, казала је на отварању изложбе директорица ЈУ Галерија „Јосип Бепо Бенковић“ и Музеј „Мирко Комненовић“ Гордана Крунић.

Гордана Крунић-директорица

-Поруку коју добијете гледајући аквареле оплемениће вашу душу, јер љепота је универзална и пролази различите путеве кроз сваког од посјетилаца. Дубравка је кроз аквареле неоштећујући, откинула најљепши дио Боке и пренијела у ово чаробно вече, казала је Крунић.

Поред акварела посјетиоци су били у могућности да погледају и у сталну музејску поставку арехолошку, етнографску, историјску и збирку икона:

– Изложба чува од заборава и свједочи о нашој историји и култури. Ово вече посветили смо младости, нашој будућности , најмлађима и дјеци, казала је Крунић и захвалила Општини на подршци у организацији овог догађаја.

Дубравка Жафран-умјетница

Умјетница Дубравка Жафран истакла је да јој је част што њена изложба отвара манифестацију „Ноћ музеја“.

– Премда је у Херцег Новом Ноћ музеја, као тек недавно посађена биљка која треба да израсте у прелијепи цвијет, позивам све умјетнике и власнике галерије да нам се у наредним годинама придруже и оживимо Херцег Нови и оправдамо оно Нови у њему, што би означавалао да је он увијек нов, пун иновација и креативних идеја, казала је Жафран.

Манифестација „Ноћ музеја“, јединствен је културни догађај који се одржава у више од 120 градова свијета од 1977. године. Тема овогодишње манифестације била је „Моћ изградње заједнице кроз образовање“. Обиљежавању „Ноћи музеја“ је присуствовао потпредсједник Општине Мирко Мустур.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here