ОБЕЗБИЈЕЂЕНЕ КОЛИЧИНЕ СИНОФАРМ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

Илустрација


Црна Гора ће крајем јануара добити довољне количине Синофармове вакцине против коронавируса, договорено је током данашњег састанка између високих представника ове кинеске компаније и министарке здравља Црне Горе, др Јелене Боровинић Бојовић.

Министарка је током онлајн састанка захвалила кинеским партнерима на ажурности и бризи коју су показали током интензивних преговора у претходном периоду, а који су резултирали коначним договором да у Црну Гору у најскоријем року Синофарм испоручи респектабилне количине вакцине која ће бити доступна црногорским грађанима.

У међувремену, Министарство здравља је у завршној фази билатералних преговора и са осталим произвођачима вакцина против коронавируса и остаје при раније изреченом ставу да ће прва вакцина којом ће започети имунизација у Црној Гори бити са европским сертификатом, те да се ради о Фајзеровој вакцини.

Такође, настављен је дијалог који наша земља има и у оквиру КОВАКС иницијативе, тако да ће црногорски грађани имати на располагању довољне количине вакцина како би имунизација против СарсКов2 инфекције била на високом нивоу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here