Обезбијеђен школски прибор за 25 дјеце

Посљедње двије седмице августа Црвени крст Херцег Нови организовао је акцију прикупљања школског прибора за дјецу из социјално угрожених породица. Прибор за 25 дјеце, млади волонтери Црвеног крста уручили су малишанима претходних дана.

С обзиром да је акција прикупљања прибора за ученике организована први пут у оквиру херцегновског Црвеног крста, секретарка ове установе Милена Шћекић сматра да је била успјешна.

– Нисмо били у могућности да задовољимо потребе свих, али смо барем 25 дјеце успјели да уљепшамо и олакшамо почетак школске године. Надамо да ће акција постати традиционална и да ћемо је организовати сваке године у континуитету. Потрудићемо се да у наредним годинама  акција буде већег обима и да обухватимо што већи број дјеце, казала је Шћекић.

У поклон пакетима се нашло све потребно за почетак школске године.

-Сет је садржао свеске, оловке, блокове, лењире, фломастере, пернице, било је пар ђачких торби, све оно што је дјеци потребно да би могли да крену у школу, рекла је Шћекић.

Осим нашим школарцима, у Црвеном крсту несебичну помоћ пружају и избјеглицама из Украине којих је на евиденцији ове установе око 5оо.

-Тај број је и већи јер није свима потребна помоћ Црвеног крста. Трећина од 500 колико је на евиденцији наше установе су дјеца, која су махом школског узраста, информише Шћекић.

Сви заинтересовани суграђани који долазе из Украјине, било коју врсту помоћи могу потражити сваког дана  у просторијама Црвеног крста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here