НВУ Руке и НВО Нова шанса реализују заједнички пројекат

Невладино удружење Руке у партнерству са НВО Нова шанса у Новом, у оквиру програма Јавних радова у сарадњи са Заводом за запошљавање Црне Горе, већ мјесец реализује пројекат под називом „100 % природно, рукотворно, заједно“.

Како је саопштено из Удружења Руке, просторије Нове шансе, гдје се спроводе пројектне активности, обишла је данас координаторка за програм Јавног рада у ЗЗЗЦГ Херцег Нови, Весна Вукашиновић, па су запослене приказале дио онога што је урађено до сада у пројекту који ће трајати до почетка октобра.

Програм обухвата тромјесечни ангажман три особе за послове: израда и пласман ручно рађених туристичких производа – гастро и сувенира од рециклаже, што је својеврсна обука кроз праксу жена са евиденције ЗЗЗЦГ у изради и пласману еколошких производа и гастро сувенира.

Како је Удружење Руке посвећено промоцији природних и еколошких вриједности, рециклажа и употреба природних (органских) сировина и материјала се подразумијевају. Уз очување традиционалних рецептура и техника ручне производње, кроз пројекат је предвиђен и креативан приступ учесница у осмишљавању производа у свим фазама – од креације нових производа, преко разраде методологије најприхватљивије за малу производњу, уз организацију свих фаза од прикупљања сировина до брендирања и пласмана производа.

– Обогаћивање туристичке понуде ручно рађеним еколошким сувенирима и гастросувенирима, промоција и његовање заједништва и брига о потребама у заједници су такође принципи који нас руководе у свим активностима – наводе из НВУ Руке.

Учесници у програму јавног рада добиће прилику да се упознају са до сада развијеним, еколошки прихватљивим и таргетираним производима атрактивним за туристе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here