НВУ ФЕНИКС:ПОДРШКА ДЈЕЦИ ОБОЉЕЛОЈ ОД МАЛИГИНИХ БОЛЕСТИ

Данас је Међународни дан дјеце обољеле од малигних болести, којим се исказује потреба за улагањем заједничких напора друштва, како би лијечење дјеце обољеле од канцера постао национални и глобални здравствени приоритет, а посебно у програмима очувања и унапријеђења здравља дјеце.

Поред тога, обиљежавање овог датума скреће пажњу на потребу подршке породицама које имају дјецу обољелу од малигних болести.

Од 2013.године у Црној Гори дјелује Удружење родитеља дјеце обољеле од канцера Фениx. Ове године због неповољне епидемиолошке ситуације, неће бити уприличено окупљање, већ ће бити обиљежено цјелодневним ношењем златне врпце. У складу са тим запослени у свим телевизијама, јавним институцијама такође ће носити златну врпцу – симбол борбе против дјечијег канцера. На тај начин, цјелокупна црногорска јавност ће путем медија бити обавјештена о значају пружања подршке обољелим малишанима и важности овог дана. Овој акцији прикључила се и наша медијска кућа. О активностима и овој акцији са предсједницом Удружења Феникс Дијаном Стојановић разговарала је колегиница Слађана Рашо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here