НТО: Први путници на линији Лондон – Тиват

Аеродром Тиват

Летови из Лондона, Бирмингема и Манчестера посредством највећег британског туроператора Jet2holiday.

Први авион компаније Jet2.com на релацији Лондон – Тиват, са 190 путника, слетио је данас 1. априла у 10 и 30 сати. Тиме је успостављена још једна директна авио линија између Тивта и Лондона посредством највећег британског туроператора, Jet2holidays, саопштено је из НТО Црне Горе.

Летови на линији Лондон – Тиват најављени су од стране ове авио компаније два пута недјељно, понедјељком и четвртком, до краја октобра.

НТО ЦГ организовала је дочек првих путника, а том приликом директорица НТО ЦГ, др Ана Трипковић Марковић исказала је задовољство увођењем авио линија од стране компаније Јет2, као и досадашњом сарадњом с овом компанијом.

“Након увођења авио линије на релацији Манчестер – Тиват током 2023. године посредством највећег британског туроператора и једне од водећих британских авио-компанија, ове године нас је обрадовала вијест о увођењу конекција ка Тивту из још два британска града, Лондона и Бирмингема. Тиме ће Црна Гора посредством ове компаније током 2024. године бити повезана са три највећа града у Великој Британији.

Вјерујемо да је томе допринијела и успјешна сарадња НТО ЦГ с туроператором Jet2holidays”, казала је Трипковић Марковић.

Она је подсјетила да је током 2023. године успјешно реализована кампања НТО ЦГ и Jet2holidays, која је таргетирала како туристичке агенте, тако и саме туристе који путују индивидуално. Кампања је обухватила промоцију путем дигиталних канала, уз најсавременије маркетиншке алате, али и путем традиционалних канала, попут билборда и најслушанијих радио станица.

„То је само једна у низу активности НТО ЦГ усмјерених ка тржишту Велике Британије. Уз промотивне активности које ћемо контунуирано спроводити и одличну авио повезаност сигурни смо да ћемо и ове годинебиљежити значајан раст у броју туриста са тржишта Велике Британије, са којег смо претходне године биљежили раст од 10 % у доласцима у односу на 2019. годину“, закључила је Трипковић Марковић.

Да и Аеродроми Црне Горе са задовољством дочекују једну од водећих британских авио-компанија, саопштила је предсједница Одбора Аеродрома Црне Горе, Јелена Мараш.

“Аеродроми Црне Горе наставиће да буду поуздан партнер Националној туристичкој организацији Црне Горе, која и отварањем данашње линије компаније Јет2 – Лондон Станстед – Тиват, показује значај у ланцу јачања авио-доступности наше државе. Када је ријеч о повезаности Велике Британије и Црне Горе током ове љетње сезоне која је у авијацији почела 31. марта, истичемо да ћемо у Тивту, уз Лондон Станстед, опет бити повезани и са аеродромом Лондон Гетвик, Лондон Лутон и Манчестером. Посебно је важно и што су нам од овога љета у Тивту нове руте Бирмингам и Бристол. Истовремено, Подгорица је већ повезана са два аеродрома у Лондону, а од данас опет и са Манчестером. Иначе, Аеродроми Црне Горе су од 1. јануара до 24. марта опслужили преко 290 хиљада путника што је 24 одсто више у односу на исти период 2019. године.

И ове сезоне ћемо путницима и авио-компанијама обезбиједити услове за сигурне и безбједне операције”, поручила је Мараш.

Поред директорице НТО ЦГ и предсједнице Одбора директора АЦГ, дочеку су присуствовали члан Одбора директора АЦГ Никола Бајчетић, секретар Одбора Иван Микић, директор Аеродрома Тиват Владимир Прашчевић и директорица Црногорског конгресног бироа Александра Максимовић. Извршни директор авио компаније Јет2.цом и британског туроператора Јет2холидаyс, Стив Хепи (Steve Heapy) поручио је да су летови ка Тивту дио проширеног програма њихове компаније и да долазе као директан одговор на повећану потражњу за ово љето од стране британских туриста.

„Изузетно смо задовољни што ове године имамо летове на релацији Лондон – Тиват. Ова запањујуц́а дестинација за одмор се показала као изузетно популарна код купаца и независних туристичких агената који траже сунце и море поред аутентичног културног насљеђа, које нуди Црна Гора. Тиват је одличан додатак нашем огромном програму за љето 2024. Увођење ове нове руте, такође, пружа локалним људима фантастичан приступ Енглеској и њеном главном граду”, казао је Стив Хепи.

Поред овог лета, данас су на Аеродром Тиват слетјела још два авиона из Лондона, као и авион из Манчестера, сто говори о атрактивности наше дестинације на тржисту Велике Британије и растућем промету са овог тржишта.

Према најавама Аеродрома Црне Горе, током предстојеће љетње сезоне, Тиват ће бити повезан са око 40 дестинација, а Подгорица и са више од 40, саопштено је из Националне туристичке организације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here