НТО: Новинари из Британије у посјети Црној Гори

У организацији НТО, у петодневној посјети Црној Гори боравили су новинари неких од најчитанијих дневних новина и магазина: „Metro“, „The Sun“, „Daily Mirror“, „Bella magazine“, „The Sunday Post“ i „Travel Trade Gazette“, како би се упознали са љепотама црногорског приморја и знаменитостима централног дијела земље.

Новинари ових престижних дневних новина и магазина истичу да их је Црна Гора импресионирала, да се ради о дестинацији која оставља јак утисак на сваког путника, те да ће по повратку објавити афирмативне чланке уз атрактивне фотографије, саопштено је из Националне туристичке организације Црне Горе.

Крег Мунро из дневних новина „Metro“, које у штампаном и онлајн издању укопно броје око 1,84 милиона читалаца на дневном нивоу, казао је да је, када је долазио у Црну Гору, очекивао лијепу земљу и занимљиве приче.

-Још док смо били у авиону, схватио сам да ће моја очекивања бити испуњена. Ова посјета је права авантура за душу, а поглед са Ловћена ће ми сигурно остати урезан у памћењу. Осјећате се као да сте на врху свијета, гледајући предивну црногорску обалу како се протеже у даљину и то је тренутак када схватите колико је природа овдје невјероватна. Сигуран сам да ће уживати свако ко дође у Црну Гору, рекао је Мунро.

Новинари су обишли нека од најимпресивнијих мјеста у Црној Гори, укључујући Цетиње, Будву, Котор, Бар и Херцег Нови, посјетили острва Госпа од Шкрпјела и Мамулу, те уживали на Луштици и Светом Стефану. Како истичу, посебно их је одушевио поглед који се пружа са жичаре Котор – Ловћен.

Наташа Вајнаржик кoja пише за три популарна медија; „Daily Mirror“ који има око 48 милиона читалаца на мјесечном нивоу, као и „Daily Express“ i „Daily Star“, који такође имају милионске тираже, казала је да је импресионирана земљом и предјелима који одузимају дах.

-Истински уживам у овој дивној комбинацији мора и планина. Сва вина која сам пробала у Црној Гори су сјајна, а не заостају ни бројни специјалитети које сам имала прилику да пробам попут пршута, рибе или морских плодова. Дефинитивно ћемо од срца нашим читаоцима препоручити ову дестинацију, поручила је она.

Новинар недјељника „The Sunday Post“, који броји око 300 хиљада читалаца на мјесечном нивоу, Харис Мекеј Кларк, казао је да су пејзажи у Црној Гори нестварни.

-Засигурно најјачи утисак који имам о Црној Гори је начин на који се тако брзо смјењују предјели и како се драматично мијења видик око вас. Са дивног пјесковитог приморја прелазимо на стјеновите плаже, а за само пола сата смо међу планинским масивима. И ми у Шкотској имамо дивне пејзаже, али ова разноврсност на овако малом простору је нестварна и пружа много могућности, додао је Кларк.

НТО је подржала и студијску посјету новинарке дневних новина „Telegraph“ у сарадњи са хотелом „The Chedy Lustica Bay“, као и британских медија, у организацији хотела „Regent“: „The London Economic“, „Luxurious Magazine“, „The Scotsman“ i „About Time London“.

Имајући у виду читаност наведених медија, очекује се да ће ове посјете допринијети унапређењу имиџа и даљем позиционирању Црне Горе као атрактивне туристичке дестинације на стратешки важном емитивном тржишту Велике Британије.

Студијску посјету у организацији НТО су подржале локалне туристичке организације Цетиња, Будве, Бара и Котора, хотели „Mamula Island“, „Heritage Grand Perast by Rixos“, „Стара Чаршија“, „The Chedi Luštica Bay“ и компанија „Kotor Cable Car“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here