НТО И ИВАН МАРИНОВИЋ НАГРАЂЕНИ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ТУРИСТИЧКОГ ФИЛМА У АФРИЦИ

Промотивни дестинацијски ТВ спот Националне туристичке организација Црне Горе, под називом „У друштву природе“, који је режирао  један он најсупјешнијих редитеља млађе генерације, Новљанин Иван Мариновић, добитник је сребрне награде „Silver Award“, на 3. Међународном фестивалу туристичког филма у Африци (ITTFA), у категорији Међународни туристички дестинацијски филмови.

Како је саопштено из НТО, свечана церемонија додјеле награда одржана је у главном граду Јужне Африке, Кејптауну, у позоришту Лабиа, најстаријем биоскопу у Јужној Африци.

Сребрна награда на овом престижном међународном освојена је у веома јакоj конкуренцији туристичких дестинацијских филмова 95 земаља међу којима су: Хрватска, Словенија, Француска, Њемачка, Италија, Португал, Велика Британија, Шпанија, Мексико, Јапан, Индија  и др.

Сребрну награду  у категорији „Међународни туристички дестинацијски филмови“, поред Црне Горе, добили су Грчка, Литванија, Данска и Јужна Африка.

Међународни фестивал туристичког филма има за циљ афирмацију најбољих туристичких и документарних филмова широм свијета. Фестивал је дио Међународног комитета туристичких филмских фестивала, који чини 14 фестивала туристичког филма, а који подржавају Свјетска туристичка организација (UNWTO) и Европска комисија за путовања (ETC). 

Ово је друга међународна награда која је у оквиру Међународног комитета туристичких фестивала додијељена дестинацијском филму “У друштву природе”, будући да је освојио и прву награду на међународном фестивалу туристичког филма “ The Golden City Gate ”, у Берлину.

Спот приказује интегралну црногорску туристичку понуду, разноликост и контраст дестинације. Комбиновањем аутентичних лица и карактера са једне и врхунске архитектуре и пејзажа са друге стране, указује на танку границу између природе и човјека и кроз снажан емотиван израз шаље поруку да су људи у Црној Гори брижни, топли и надасве гостопримљиви и добри домаћини, те да захваљујући богатству и чистоћи природе и разноврсности понуде туристи могу квалитетно провести одмор у Црној Гори, осјећајући се безбједно и мирно, без гужви и на социјалној дистанци са другима.

Осим на црногорском спот је урађен на додатних седам језика (албански, енглески, француски, кинески, њемачки, пољски, руски), што је од изузетне важности за промоцију на различитим циљним тржиштима. Креатор идејног концепта ТВ спота и маркетиншке кампање „У друштву природе“ је Бојан Јоксимовић. Спот је сниман у продукцији Артикулација филм, продуцентске куће из Подгорице на челу са продуцентом Иваном Ђуровићем.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here