БОКЕЉИ „НАПАДАЈУ“ ТРОФЕЈ НА ЗАВРШНИЦИ ЛИГЕ ШАМПИОНА

Фото: Илустрација

На базенима Спортског центра „11. aприл“ у Београду, од данас до недеље, одржава се завршни турни Лиге шампиона за 2020/21 сезону.

На турниру учествују: Про Реко и Бреша (Италија), Ференцварош (Мађарска) који брани титулу, Југ (Хрватска), Марсеј (Француска), Олимпијакос (Грчка), Хановер (Њемачка) и Барселонета (Шпанија).

На турниру ће учестовати и Новљани Александар Ивовић (Про Реко), Александар Радовић (Хановер), Андрија Прлаиновић и Владан Спаић (Марсељ) које заједно са  Чучковићем, Лазовићем, Ђурђићем успјешно води тренер Милош Шћепановић. Од Бокеља у Београду ће играти и Душан Мандић у Про Реку, Дарко Бргуљан у Хановеру а помоћни тренер екипе из Њемаче је наш некадашњи репрезентативац Предраг Јокић.

За фаворита слови Про Реко, екипа која није осјетила горчину пораза током групне фазе такмичење. Проблем за Реко је жесток ударац који су добили у недавно завршеној финалној серији шампионата Италије у којој су  поражени од Бреше 3:1. Реко је први пут од 2006. године остао без титуле.

Серију четвртфиналних утакмица отвара Про Реко – Хановер, Ференцварош-Марсеј, затим Југ-Бреша и Олимпијакос –Баселонета.

Сјутра у полуфиналу играју успјешнији из дуела Про Реко/Хановер-Олимпијакос/Барселонета, други пар је бољи из дујела Фернцварош/Марсеј-Југ/Бреша. Побједници сјутрашњих полуфиналних сусрета играју у суботу за титулу првака Европе, а истог дана одигравају се утакмице и за треће, пето и седмо мјесто.

„Ференцварош је фаворит на папиру, али папир је једно, а базе нешто сасвим друго. Показали смо током сезоне да смо кадри да парирамо најбољм тимовима Европе. Немамо резултатски императив, али имамо императив да одиграмо на високом нивоу у оба правца, да будемо конкурентни, а да из поменуте конкурентности покушамо да стигнемо до изненађења и пласмана у полуфинале“, нагласио је пред данашњи сусрет са Мађарима тренер Марсеја, Милош Шћепановић.

-Задовољан сам што сам опет на турниру после краће паузе, а посебно када је то у Београду. Вјерујем да су сви дошли са амбицијом да прођу у наредну фазу. Вјерујем да Марсеј може проћи у полуфинале, рекао је ватерполиста Марсеја и репрезентативац Србије Андрија Прлаиновић.

-Тешко је предвидјети ко су фаворити Наш циљ на почетку сезоне је био  пласма на завршни турнир  И успјели смо у томе. После освајања Супер купа и првенства Њемачке  у Београд смо стиги растерећени, али то не значи да смо опуштени. Играмо против првог фаворита Про Река и даћемо максимум у том сусрету, рекао је Александар Радовић  репрезентативац Црне Горе и главни адут екипе Хановера

-Пред нама је неизвјестан турнир у овој клупској сезони која се игра у специфичним условима. Нема изразитог фаворита што је посебна драж. До сада нијесмо имали задовољавајућу сезону али очекујем да ћемо се у Београду искупити, рекао је по доласку у главни град Србије капитен Про Река Александар Ивовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here