Новски пензионери траже од менаџмента да премјештене љекаре врати у Дом здравља на Топлој

Из Удружења пензионера Херцег Нови затражили су од  директора Дома здравља, Алексе Ђекића, да изабране љекаре који су премјештени у Игало и Бијелу врати у Дом здравља на Топлој. 

У отвореном писму које су упутили директору Дома здравља наводе да су до сада здравственој заштити пензионера, као најугроженијој категорији  здравствене установе Дом здравља Херцег Нови, Општа болница Мељине и Институт „Др Симо Милошевић“, придавали велику пажњу и бригу и све евентуалне проблеме рјешавали су у ходу на обострано задовољство.

-Међутим, наведени склад и добар међусобни однос, пореметили сте Ви одлуком о премјештајима изабраних доктора, тако да сте направили такав опасан дар-мар у здравственој заштити пензионера као најугроженијој категорији, као и осталим грађанима. Наиме, наведеним премјештајем изабраних доктора, на примјер из Игала и Херцег Новог у Бијелу или обратно, присилили сте пензионере из  Игала и Херцег Новог да путују у Бијелу или обратно. Да не говоримо о пензионерима са Луштице, из Суторине, Пријевора, Мојдежа, Сушћапана, Крушевица, Каменога, Убала, Жлијеба, Пода и других села и да им на тај начин отежавате коришћење здравствене заштите, наведено је у отвореном писму Удружења пензионера које потписује предсједник, Алекса Радуловић.

Сматрају, како наводе, да уколико  директор не познаје  добро стручну организацију рада у здравству да се прије доношења одлуке о распореду изабраних љекара, требало консултовати са старијим стручним здравственим радницимаи руководиоцима.

-Зато тражимо, да неовисно од Ваших међусобних сујета, нетрпељивости у мишљењу и раду у оквиру Вашег колектива и политичких несугласица, одмах поништите одлуку о премијештању изабраних љекара у Игало и Бијелу и да све вратите у пређашње стање, а све у циљу правилне и побољшане здравствене заштите пензионера, као и осталих грађана, и да нема никаквих преговора, наводи Радуловић у отвореном писму.

Пензионери траже и да амбуланта у Игалу ради искључиво прије подне а не као до сада једну седмицу прије, а једну  послије подне.

-Тражимо хитно поступање и поништење наведених одлука, а уколико тако не урадите немојте да се изненадите ако једног дана испред Дома здравља се окупи више од хиљаду пензионера и грађана, који ће тада тражити и одговорност за доношење таквих одлука, поручује Радуловић.

Општинско удружење пензионера Херцег Нови  је невладина ванстраначка организација, која има 13 (тринаест) мјесних удружења и преко 6.800 пензионера. Напомињу  да  као посебно Удружење постоји Удружење војних пензионера са преко 700 чланова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here