НОВСКИ МАЛИШАНИ УСПЈЕШНО САВЛАДАЛИ ВЈЕШТИНЕ ИЗВИЂАЧА

Талас малишана свих узраста преплавио је плато испред споменика краља Твртка на Шкверу. Нова знања и вјештине, потрага за изгубљеним благом само су дјелић оног што је Туристичка организација Херцег Нови осмислила у оквиру „Дјечије маштовите феште“ која је дио међународног пројекта Вондер.

Према ријечима Љубице Васиљевић из Туристичке организације Херцег Нови, дјеца су показала интересовање за учење вјештина извиђача.

– Дјеца су учила о основама чворологије и слања порука заставицама, након чега смо се подјелили у групе, гдје је свака имала свог едукатора, затим смо на тврђавама Форте Маре и Канли кула тражили дјелове слагалице, које су дјеца на крају склoпила у фотографију, казала је она.

Како је казао старјешина Одреда извиђача, Саша Ђедовић, вријеме их је послужило, а одзивом су више него задовољни.

– Данас смо представили основе сналажења у природи, када немамо струје, или мобилних телефона како би се снашли, како дјеца да стекну вјештину основа комуникације, казао је Ђедовић.

Маштовита фешта се наставља и наредног викенда. У суботу 13. новембра за малишане ће бити организована двочасовна активност „Град, спорт и ја” у парку испод Титове виле са почетком у 11 сати. Истог дана од 15:00 до 17:00 часова у Градској кафани биће организована “Мала маштовита кужина” у којој ће најмлађи Новљани, уз асистенцију искусног едукатора правити и украшавати медењаке са јесењим мотивима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here