Новски хотели припремају новогодишње аранжмане

Hotel Lighthouse

Богат програм током новогодишњих празника у Херцег Новом привлачи све већу пажњу, а самим тим и број гостију за одмор и провод у нашем граду.

Иако је до краја године преостало још два мјесеца, поједини хотелијери у граду већ су припремили новогодишње аранжмане за које, како кажу, влада велико интересовање.

У хотелу Лајтхаус очекују наставак успјешне сарадње са традиционалним партнерима и резервације за новогодишње празнике и период предсезоне, казао је менаџер овог хотела у Игалу Јован Мићуновић:

Јован Мићуновић

– Новембар и децембар су уобичајено, што се тиче попуњености хотела, најлошији мјесеци у години. До Нове године не очекујемо значајнији долазак гостију. Све што можемо да урадимо урадили смо, али генерално је слабо интересовање. То су групе мањег обима, краће бораве у хотелу. Стандардно је да се за Нову годину ситуација мијења и да хотел буде солидно попуњен. Потом крећу припреме спортиста, Празник мимозе, долазак гостију пред сезону и тада је боља попуњеност, али не као у сезони, оцјењује Мићуновић.

Сљедећа група гостију најавила је долазак у хотел Лајтхаус 11. новембра:

– У овом периоду дешава се  да се  гости задрже по два три дана, и то су неке мање групе, до педесетак особа, што је доста мање него што би ми жељели. Гости су углавном из региона, и ту су нека нова тржишта, која су више резултат долазака спортских екипа. Ту долазе гости из Грузије, Молдавије, источне Европе, али се то не може подвести под неким новим тржиштем. Долазе гости са разних мердијана, што је резултат сарадње са ПВК Јадран и другим спортским колективима, што су новине у пословању хотела, објаснио је Мићуновић.

Очекују наставак аранжмана са агенцијама из Бугарске и других емитивних тржишта. Знаће ускоро о којем је броју и структури гостију  ријеч. За домаће госте дводневни новогодишњи аранжман у двокреветној соби на бази полупансиона коштаће 155 еура. Ту није урачуната свечана вечера, јер су ти гости заинтерсовани за новогодишњи програм на трговима који ће бити приређен у нашем граду.

Апарт хотел Катуњанин

Јелена Ивановић, ПР и маркетинг менаџер Апарт хотела Катуњанин у Игалу, истиче да су као и претходних година припремили празничне аранжмане. Труде се да уљепшају амбијент и новогодишњу чаролију приближе гостима. Њихови традиционални гости, углавном, су из земаља региона, Аустрије, Италије, Француске, Њемачке и других:

Јелена Ивановић

– Увијек смо водили рачуна да наши апартмани изгледају мало другачије у односу на друге. За новогодишње аранжмане у понуди су апартматни. Најчешће су то једнособни апартмани за породицу, али и парове, друштво. Једнособни апартмани су и најтраженији у понуди Апарт хотела Катуњанин у Игалу. Креиране су посебне цијене за новогодишњу ноћ. У једнособним апартманима 31. децембар ноћење ће коштати 110 еура, ако резервишу више ноћења омогућен је попуст, навела је Ивановић.

Новогодишњи програм током три ноћи у организацији Општине и Туристичке организације Херцег Нови, привучи ће бројне госте у наш град па ће и хотелски и други смјештајни капацитети, како се очекује, бити пуни током празника. Како су раније саопштили из Туристичке организације Херцег Нови петнаестак хотела биће отворено за вријеме новогодишњих празника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here