НОВСKА ЛИСТА ИПАK ДИО KОАЛИЦИЈЕ НА ВЛАСТИ

Пола године након локалних избора у Херцег Новом, коалицији на власти, у којој су „Ни лијево, ни десно – правац Нови“, „За будућност Херцег Новог и Боке“, „Црно на бијело, може Бокешки“ и „Права Црна Гора, слобода у нашим рукама“, придружила се и Новска листа, потврдио је за Радио-телевизију Херцег Нови предсједник те странке Саво Марић.

-Прије мјесец и по дана је изгледало да Новска листа неће бити дио власти, иако је направила један историјски резултат од 20 % на локалним изборима, што се преточило у седам мандата. Јавност у Херцег Новом је стала уз Новску листу и била је за то да и она буде чинилац власти.

Наравно, остали чиниоци власти у Херцег Новом су могли направити власт и без Новске листе, и то би, на крају крајева можемо рећи, било и демократски јер имају ту потребну већину, али смо накнадним разговорима ипак нашли заједнички језик. Вјероватно су и колеге из других странака схватиле да дио власти у Херцег Новом треба да буде и Новска листа, тако да смо ми сада чинилац власти у Херцег Новом.

На питање када ће бити потписан коалициони споразум, Марић поручује да је битно да је постигнут споразум.

-Ја не видим да је ту нешто толико хитно ни важно када ће бити потписан коалициони споразум, битан је тај договор. Kао што изрека каже; „људи се вежу за ријеч“ и вјероватно ће то ускоро бити и на тај начин формално регулисано, истакао је Марић.

Учешће у власти Новске листе потврђено је и данашњим именовањем одбора директора и савјета предузећа и установа, чији је оснивач Општина Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here