Новска листа инсистира на редефинисању коалиционог споразума

Јован Суботић-Новска листа

Одборници Новске листе нису присуствовали скупштинском засиједању, а како је за РТХН казао одборник Јован Суботић кључни разлог је у томе што садашња коалиција на власти и даље функционише по постулатима утврђеним у јуну 2021. године.

То је, како је рекао, власт која је формирана без Новске листе и договори који су направљени у то доба функционишу и данас када клуб одборника Новксе листе  заједно са двије одборнице има девет чланова.

-У колико представљамо 33 % власти очекујемо да адекватно томе ту власт и спроводимо. Међутим данас имамо ситуацију да је Новска листа присутна у свега три или четири Управна одбора  предузећа чији је оснивач Скупштина општине Херцег Нови. Имамо ситуацију да странке са једним или два одборника врше најодговорније функције и присутне су у свим одборима и на то не можемо да пристанемо.

Суботић је додао да су протеклих седмица имали одређене консултације и да су коалиционе партије  пристале на одређене скромне захтијеве, али то није довољно да би адекватно третирали Новску листу као партнера, а не само као прикључену странку херцегновској власти.

-Херцегновска власт можда није у кризи. Данас је Скупштини присуствовало минимално 18 одборника, колико је потребно за кворум. Новска листа је већ код коалиционих партнера инсистирала на потпуној редефиницији коалиционог споразума и заузимању мјеста које јој припада. Tо би значило да све странке требају да имају мјесто које им припада  тј. да поједине странке можда више и не буду у власти, закључио је Суботић.

Подсјећамо, Новска листа је на изборима 2021.  освојила седам мандата, али су јој се касније приључиле још двије одборнице које су биле на листи За будућност Херцег Новог, а које дјелују као независне.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here