Новска листа: Борба за Херцег Нови је вјечна

Новска листа упутила је саопштење, а поводом избора директора предузећа Водовод и канализација доо. У саопштењу наводе.

-Нико никада у Новској Листи није рекао да је борба завршена. Нико никада у Новској Листи неће ни рећи да је борба завршена. Борба је вјечна. Борба је смисао живота. Коначан циљ је слобода.

Већ деценију Новска Листа понавља да се слобода осваја сваког дана, изнова и изнова, поново и поново. Ни предани рад, ни остварени резултати, ни подршка грађана Новога нису довољни да се на политичкој сцени појави партнер искреној локалној причи посвећеној реду и раду, видљивим резултатима, задовољству грађана. Ни деценија постојања успјешне независне политичке приче није довољна да се одустане од политичке матрице деведесетих коју је установио јединствени ДПС, а све данашње парламентарне странке усвојиле без изузетка, пресвукле у модерну робу и спроводе немилосрдно. Прво партија, па онда град? Гдје ће крушка него под крушку? Докле?

Трагикомичан процес спровођења конкурса за директора/ицу предузећа „Водовод и канализација“ доо потврђује сурову реалност у којој живимо. Та се реалност огледа у непостојању политичке воље да се ишта икада промијени. Та се реалност огледа и у потпуно искривљеним вриједностим у друштву, недостатку слободе, забадању ножа у леђа, издаји, принципу да школа јесте појата.

Коме је крива Оливера Доклестић што је добро радила свој посао? Ко је видио политичку корист у смјени директорице која је била и стручна и страствена у раду за свој град? Коме је сметало што „Водовод“ остварује одличне резултате а притом послује друштвено одговорно те подржава спортски, културни и друштвени живот овог града? Одговор се намеће сам. Крива је управо онима који не раде добро свој посао. Корист имају управо они којима је политика а не град Херцег Нови на првом мјесту. Смета онима који друштвеном животу града немају да понуде ама баш ништа.

Новска Листа неће мирно сједати и пратити развој догађаја у овој фарси. Новска Листа је искрено и људски своје ставове и своје потезе унапријед саопштила својим политичким „партнерима“ али и свим грађанима. Данашњи дан и све оно што ће услиједити представљају почетак политичке катарзе овог града, почетак коначног издизања из моралне прљавштине која гуши живот у Херцег Новом. Није свако зло ни за зло.

Ко Херцег Нови буде стављао на прво мјесто биће партнер у овој борби. Сви остали, биће непријатељи, али и жртве исхода који је неминован. Јер ма колико дуго на њу чекали, правда је увијек достижна… и немилосрдна. Наставља се, наведено је у саопштењу Новске листе.

11 COMMENTS

 1. Dragi prijatelji prvo rijesite sljedecih 5 problema:

  1. HN nema endokrinologa
  2. HN nema dermatologa
  3. HN nema nefrologa
  4. HN nema pulmologa
  5. HN nema urologa.

  Ako shvatate znacenje ovih rijeci shvaticete sta znaci briga za grad. Ovo za sta se vi borite predstavlja blamazu, jer za par mjeseci ce vas gospodja Doklestic napustiti… kao sto je i sve prije vas napustila cim je interes prosao…

 2. Novska lista je…
  Novska lista je…
  Novska lista je istrajna u borbi za fotelje.
  Novska lista je Olivera.
  Novska lista je vd direktora Čistoće.
  Novska lista je Pavle Obradović i 46 zaposlenih.
  Nastavlja se …

 3. Gospodo iz Novske liste
  Dobili ste mijesto direktora u Cistoci
  Oliveri Doklestic je nudjeno to mijesto kao i mijesto direktorice Komunalno stambenog nije prihvatila toliko o vasoj brizi za grad sve je samo vasa politika
  To sto pozivate na borbu i prozivate neprijatelje govori o vama kao stranci koja je sklona anarhiji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here