НОВО РУКОВОДСТВО МЗ ЗЕЛЕНИКА-КУТИ НАСТАВЉА БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ  

Зеленика

Недавно је именован нови деветочлани Савјет Мјесне заједнице Зеленика-Кути у в.д. статусу на годину. Савјет је консолидован и одржано је већ  неколико састанака са релевантним општинским  агенцијама и представницима Морског добра, казао је за РТХН   нови предсједник МЗ Зеленика-Кути Илија Ковачевић:

 – Приоритетан  је пројекат повезивања Зеленике и Кумбора, шеталишном комуникацијом. Шеталиште је испрекидано тунелом из правца Мељина и требало би да се преко Кумбора, повеже са ривијером. Ради се на том пројекту, казао је Ковачевић.

У овој Мјесној заједници  ангажовани су на изналажењу могућности за оснивање  амбуланте:

 – Тражимо најповољнију  опцију за отварање амбуланте, која је неопходна  становницима овог краја. Ту идеју је покренуо и претходни сазив Мјесне заједнице, што би требало да се у наредном периоду оствари, како би Зеленика – Кути и остали у овом дијелу Општине добили своју амбуланту. Разматрају се три локације за амбуланту у Зеленици: у кругу ПКБ-а, бивши Дом пензионера, а постоји и  трећа варијанта. Остављамо стручњацима да донесу одлуку, гдје ће бити најповољније мјесто, за оснивање нове здравствене јединице Дома здравља. Наше је да дамо логистику и техничку помоћ да се ова идеја и оствари, оцјењује Ковачевић.  

Поред осталих пројеката очекују  рјешавање  питања канализације кроз Кутско поље и заштиту  изворишта Опачица, у организацији  Агенције за јавне радове и Општине Херцег Нови.

– У плану за ову годину је изградња надвожњака на критичној тачки код тунела, преко магистрале. Иначе, магистрала је цијелом дужином кроз Зеленику критична, посебно поред школе. Приликом изградње  колектора овај дио уз магистралу је девастиран. Нема тротоара.  Настојаћемо да санирамо све проблеме, поручио је Ковачевић.

Он очекује подршку надлежних за реализацију свих инфраструктурних пројеката.

 Мјесна заједница Зеленика – Кути приходује одређена средства  из властитих извора, чиме покрива ситније трошкове. За  рјешавање већих инфраструктурних питања имају подршку Општине Херцег Нови и неких државних институција, тако да очекују,  да ће све што је планирано и бити реализовано.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here