Новљанин Филип Гардашевић најбољи голгетер румунског ватерполо првенства 

Црногорски ватерполо интернационалац, Новљанин Филип Гардашевић, најбољи је стријелац румунске Суперлиге у тек завршеној сезони.

Бивши члан “Јадрана”, који је током каријере играо и за  “Црвену звезду”, “Шабац”, “Нови Београд” и “Приморац”, као члан “Орадее” je на 16 утакмица националне лиге постигао 97 голова. Он је и најбољи стријелац свог клуба јер је у 28 мечева у свим такмичењима постигао 132 гола. Гарадашевићу је припала и титула најбољег играча Купа Румуније.

-Задовољан сам учинком у тек завршеној сезони. А, могло је и више да нисам био кажњен, мислим без разлога и превисоко – са четири меча, и није ме било у завршници првенства. Да сам играо било би много више голова на мом конту, а вјероватно би мој клуб постигао знатно бољи резултат и пласман од трећег мјеста. Драго ми је што сам послије титуле најбољег голетера у Црној Гори у капици “Приморца” у сезони 2022/2023, када сам постигао 97 голова, са идентичним учинком у капици “Орадее” постао најбољи стријелац румунског првенства. Ови успјеси биће ми подстрек да у наредној сезони будем још бољи, рекао је за портал РТХН Филип Гардашевић по повратку из Румуније.

 

1 COMMENT

  1. Bravo za Filipa , ali i pored svega nema ga u reprezentaciji , takođe i Đurđić koji vrhunski igra u Italiji i bude pozvan na pripreme ali ga nema u sastavu reprezentacije..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here