Новљани уживали у духовној и световној музици Српског пјевачког друштва „Светосавник“

Херцегновска публика синоћ у Дворани Парк имала је прилику да чује и види наступ Српског пјевачког друштва „Светосавник“ из Подгорице.

Протојереј ставрофор Обрен Јовановић, архијерејски намјесник херцегновски казао је на почетку свечаности да је свако кога је Бог даровао једним талентом, дужан да врати два.

Протојереј ставрофор Обрен Јовановић, архијерејски намјесник херцегновски

– То значи да свако од нас уради, као што је свети партријарх Павле говорио, ни мање ни више, негто оно што је до њега. Свако од нас има тај дар да учини што је до њега, неко да пјева Господу, неко да пише, неко да чита, неко да понешто уради, да нас лијечи, снима или пипреми ове микрофоне. То је онај божији мозаик, од којег Господ прави икону овог свијета, а која је састављена од свакога од нас појединачно – поручио је он.

Протојереј Предраг Шћепановић, намјесник подгоричко-даниловградски подсјетио је на пет великих догађаја у исторји српског народа: на крштење дуго два и по вијека, монашење Растка Немањића, односно Светог Саве, бој на Косову, Карађорђев устанак и уједињење у СФР Југославију.

Протојереј Предраг Шћепановић, намјесник подгоричко-даниловградск

– Кад год је српски народ ходио путем светог Саве, били смо велики и просвећени народ. Ни метеж, ни Запад, ни дремљиви Исток, били смо изнад тога. Свети Сава је српском народу показао пут. Оно што је у нашим данима урадио блаженог спомена митрополит Амфилохије, упалио огромне свијеће, свети Сава је урадио у своје вријеме –  казао је Шћепановић.

Он се осврнуо и на подухват из 2008. године, када је обновљен рад Српског пјевачког друштва „Светосавник“.

На репертоару концерта подгоричког Светосавника синоћ у Дворани Парк била је духовна и световна музика.

Догађају је присуствовао и предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here