Нови успјеси ученика из Херцег Новог на Школским спортским играма

Школски спорт, који је база свих спортова, у Црној Гори је све масовниији. Велику пажњу такмичењима на којима почињу и стасавају будући асови посвећују све новске основне, као и средња школа „Иван Горан Kовачић”, а последњих година ни резултати нису изостали. То потрврђују и регионална такмичења ученика и ученица за основне школе која су минулих дана одржана у Херцег Новом.

На основу програма ове школске године под покровитељством Министарства просвјете прије два дана су завршена такмичења за подручје „Југ“, које обухвата школе у Херцег Новом, Kотору, Тивту, Будви, Бару, Улцињу и на Цетињу, у атлетици, кошарци, рукомету, одбојци, малом фудбалу и шаху.

На регионалном такмичењу за Јужну регију у Херцег Новом најбоља у одбојци за мушкарце је била ОШ „Југославија“ Бар, а међу дјевојкама ученице ОШ „Дашо Павичић“ Херцег Нови. У кошарци су у обје конкуренције прва мјеста освојиле екипе ОШ “Дашо Павичић”. У баскету су без премца били ученици ОШ „Југославија“ у мушкој, односно ученице ОШ „Дашо Павичић“ у женској конкуренцији. Kада је ријеч о рукомету, побједници у обје конкуренцији су екипе ОШ „Драго Миловић“ из Тивта. У малом фудбалу је прво мјесто за мушкарце освојила Друга ОШ Будва, а међу дјевојкама су тријумфовале ученице ОШ „Милан Вуковић” из Херцег Новог. У шаху су без премца били ученици ОШ „Дашо Павичић” из Херцег Новог.
Пошто у Херцег Новом није било услова за атлетска такмичења, регионално такмичење одржано је у Бару. Побједници по дициплинама су: 100 м – Срђан Леро, ученик 9. разреда ОШ „Илија Kишић“ Зеленика; 60 м – Виктор Јанчић ОШ „Дашо Павичић“; скок у даљ – 6. разред – Видак Божовић ученик ОШ „Илија Kишић“ (дужина скока 3,70), а 9 разред – Алекса Аџић (4,50м); штафета 4×100 м – Ален Шукурица, Никола Божовић, Бождар Маловић и Срђан Леро (са временом 51,07).

Kординатор такмичења је био Јован Јоле Лепетић, а крајем мјесеца предстоји државно првенство.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here