Нови туристички производ за бољу промоцију града

Креирање нових туристичких производа, који у претходном периоду нису довољно заживјели а који ће знатно допринијети туристичкој понуди града, туристичка валоризација тврђава и спајање понуде града и залеђа у фокусу су плана рада Туристичке организације Херцег Новог. У припреми су и конкурси који ће мотивисати привреднике, угоститеље, хотелијере, закупце плажа да осмисле понуду на тему „Child frendly destination“.

Према ријечима директорице ТО ХН Миље Виторовић, у плану је увођење тура које ће обједињавати све тврђаве и направити их садржајнијем и интересантнијем.

-Ми ћемо пронаћи све механизме да те туре буду што видљивије и продаваније. У граду су наш најјачи адут тврђаве које имају богату историју и требамо да омогућимо да сваки туриста проживи тај наш херцегновски времеплов, казала је Виторовић.

У наредној години, како каже, требало би више мотивисати и привреднике. Предвиђени су конкурси за угоститеље, хотелијере или закупце плажа на тему „Child frendly destination“.

-Око 80 % наших гостију је из Србије и Републике Српске, а скоро 45 % њих долази породично са дјецом. На тај сегмент треба обратити пажњу и развијати понуду. Ми ћемо објавити један конкурс који ће бити усмјерен на то да се обогати садржај за дјецу како бисмо олакшали и учинили њихов одмор љепшим.

Креирање нових туристичких производа, који у претходном периоду нису довољно заживјели, едукација особља  и спајање понуде у граду и залеђу су ствари које треба радити.

-Ми смо имали у Агенцији за развој и заштиту Орјена туру „Култура и авантура“. И мислим да је то права ствар. Морамо да пратимо трендове. Туристи су се промијенили  и канали промоције и све морамо максимално да користимо.

У наредном периоду, како је истакла Виторовић, настојаће да јачају све манифестације које се дешавају ван сезоне,  обуче људе за водиче,  да буду самосталнији и што боље представљају наш град.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here