НОВИ МАРКЕТИНГ ЧЕЛЕНЏ ФАКУЛТЕТА ЗА МЕНАЏМЕНТ

Факултет за менаџмент Херцег Нови организује пето међународно такмичење „Marketing challenge“ који ће ове године окупити учеснике  из региона. Овог пута задатак за све тимове биће „Повратак умјетности и култури кроз маркетинг”.  

Маркетинг челенџ, такмичење које је почело као прича на локалном нивоу, након пет година постао је пројекат регионалних размјера, прича за РТХН деканица Факултета Ирена Петрушић.

– Задатак учесника биће креирање дигиталних маркетинг стратегија за културно-умјетничке организације са простора Боке которске. Посебно ми је задовољство да кажем за овај пројекат имамо пуну подршку Секретаријата за културу и образовање, као и туристичких организација  Херцег Новог и Котора – наводи она.

Када је ријеч о критеријумима, како објашњава руководитељка пројекта Сања Самарџић жири ће највише пажње обраћати на креативност маркетинг стратегија.

– Важна је не само иноватиснот, него и реална примјењљивост тога. Нама је циљ да поред формалних знања из области маркетинга, конкретно у овом случају, на Факултету стекну одређене практичне вјештине и виде како то стварно функционише у пракси, као и да се споје са представницима привреде и од маркетниг стручњака науче конкретна знања, која ће, надам се, користити и предствницима културних организација – казала је она.

За прва три мјета обезбјеђене су и вриједне награде, информише Самаржић.

– Тим наградама хтјели смо да стимулишемо студенте и средњошколце да се пријаве. За прво мјесто  обезбиједили смо ваучер у вриједности од 300 еура за куповину ИТ опреме, за друго мјесто ваучер од 200, а за треће стручну летратуру из области маркетнига и менаџмента – навела је она.

Пројекат је подржало Министарство економског развој Црне Горе у оквиру Конкурса за суфинансирање иновационе дјелатности. Пријаве за све заитересоване тимове трају до 15. фебруара 2022. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here