„Нови фосили“ у Херцег Новом за вече које се памти

„Како је добро, видјети те опет“ – и заиста је било синоћ у препуном Парку Бока, у оквиру програма Парк мимозе, чути и видјети „Нове фосиле“. Толико добре енергије, добрих старих хитова које су пјевали у глас, са главним звијездама вечери, и млади и старији.

Низали су хитове од 1976. и „Плови мала барка“, па „Диридонда“ из наредне `77. до оних који су стигли нешто касније а актуелни су и данас „Саша“, „Кошуља плава“, „Милена“, „Ја сам за плес“….

Сања Долежал, Владимир Кочиш и Маринко Колнаго, ојачани бендом, су у свом стилу до самог краја концерта одржали сјајну атмосферу, па и оног тренутка када су сишли са сцене, публика је наставила да пјева њихове хитове.

– Нека буде фешта као у добра стара времена, у овом прелијепом граду, на најљепшем мору на свијету. Драго ми је што су и дјеца ту у публици, а драго ми је да видим и најбољу средњу генерацију и оне још мало више, казала је Сања Долежал поздрављајући публику међу којима су, уз Новљане, били и гости из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Македоније. 

Подсјетила је да је прича о Новим фосилима почела 1969. године, а да их и данас музика и пријатељство вежу па су године само број.

– Маринко ће имати 81, Зец 75 година, а ја сам им се придружила у групи 80-тих година послије фамозне Ђурђице Барловић. За све оне који више нису у бенду а велики су дио њега – Ненад Шарић, Слободан Момчиловић, Ђурђица Барловић, Рајко Дујмић, пјевамо неке од пјесама да се сјетимо почетака Нових фосила, казала је Долежал.

Сваки кутак Парка Бока вечерас је био испуњен јер су на једном мјесту најмлађи клизали на леду, други испробали неку од делиција које су у понуди, а сви заједно пјевали уз Нове фосиле у оквиру програма Парк мимозе и 54. Празника мимозе.

Сваке вечери, док траје Празник мимозе, посјетиоце у Парку очекују нови концерти и остали садржаји.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here