Новчана помоћ за 150 херцегновских пензионера

Уочи Дана ослобођења града најугроженији пензионери Херцег Новог добиће симболичну новчану помоћ. Донација од 4 500 еура ће бити распоређена на једнаке износе и опредјељена за 150 најугроженијих пензионера.

Предсједник Удружења пензионера Херцег Нови Алекса Радуловић подсјећа да ће то бити трећи пут да пред празник града обрадују чланове којима и мала помоћ много значи.

-Можемо се похвалити да је ово традиција последње три године, на основу договора постигнутог са предсједником Општине Стеваном Катићем у септембру 2021. године, који они редовно испуњавају својим и нашим средствима које су планирали. Тада је почело издвајање у ту сврху барем толико колико се може. Наш предлог је био да се издвоји четири и по хиљаде еура уочи Дана ослобођења Херцег Новог који је наш веома битан и главни празник, тако да симболично обрадујемо 150 најсиромашнијих и најугроженијих панзионера којима ће бити подијељено по 30 еура. То је већ договорено са предсједником Општине Херцег Нови, потписано и уплаћено, тако да ће у понедељак већ бити пребачено мјесним удружењима.

Најбројнија удружења су Херцег Нови и Игало, па ће она и добити највише средстава која ће распоредити члановима.

-Мјесно удружење Херцег Нови је добило за 22 пензионера, Игало за 18, Зеленика и Бијела за по 12, остала мјесна удружења су добила за по 10  пензионера, а Луштица и Суторина за по осам. Све је то минимално. када се распореди тих 4 500 еура, али колико-толико симболично значе, д аим се мало помогне барем у  у некој ситници, посебно онима који су социјално угрожени и који најбоље знају да штеде. Захваљујемо Општини на разумијевању јер ово је већ трећа година како им заједничким напорима барем привремено ублажујемо немаштину, јер више не добијамо социјалну помоћ ни од Владе, ни од фонда ПИО, ни од кога…

Набавка зимнице ове године касни 15-ак дана, али ће почетком седмице кренути са уписом по свим мјесним удружењима. Значајно је истаћи да су цијене меса и сухомеснатих производа ниже него прошле године, а пензионери ће, у зависности од поруџбине, зимницу моћи отплаћивати у осам до десет мјесечних рата.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here