Нова музичка посвета Јоване Ражнатовић Херцег Новом

Оперска пјевачица, Новљанка Јована Мустур Ражнатовић, након вишегодишње паузе, лани је снимила пјесму „Конте“, која вјешто преплиће два музичка жанра, класику и поп музику, али обојене медитеранским тоновима и љубављу, а ових дана публику је обрадовала новом пјесмом „Волим Херцег Нови“.

Извела је премијерно на Шкверу, на Јадрановој прослави стотог рођендана уз бурне аплаузе. То је био њен поклон слављенику и граду који воли, и истински доказ  љубави о којој пјева

Екипу са којом је сарађивала на композицији „Конте“ није мијењала, јер каже, када ради са људима који су професионалци и воле оно што раде онда је све много лакше.

Пјесму „Волим Херцег Нови“ потписује ауторски тим: Момчило Зековић – текст, Славен Кнезовић – музика, Сенад Дрешевић – аранжман и музичка продукција, режија: Дејан Сенић – камера и монтажа, Игор Перчобић асистент камермана, Дејан Сенић и Милан Булатовић – хелио снимци, Драган Нана Профаца, асистент. Видео продукција: Бубуљ 2022 .

Пројекат су подржали Општина Херцег Нови, Секретаријат за културу и образовање и ЈУК Херцег Фест.

Уз Јовану Ражнатовић извођачи су ученици соло пјевања херцегновске Музичке школе (класа Јована Ражнатовић и Марина Дедић) и ученици хора СМШ „Иван Горан Ковачић“ . Уз ритам пјесме заиграле су чланице Мажорет клуба Лили и КСЦ Диано.

Подсјетићемо, Јована Ражнатовић је по завршетку музичке школе у Херцег Новом, наставила средњу школу у Котору, па у Подгорици, а дипломирала је на Академији лепих уметности у Београду, у класи примадоне Радмиле Смиљанић.

Памтимо њен наступ на херцегновским Сунчаним скалама 2008. године и Гран при Охридског фестивала за пјесму „Конте“, сва признања и наступе тешко је и побројати, али треба рећи да се Јована Ражнатовић опробала и као диригент, водила је хор херцегновске Музичке школе и реализовала са колегама и ученицима неколико изузетно успјелих пројеката.

У пјесму „Волим Херцег Нови“ уткала је најчистије емоције према граду страрих зидина, у коме вијекови пролазе као трен, а он остаје „град за сваког отворен“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here