Дојаве о бомбама у СМШ “Иван Горан Ковачић” и ОШ „Милан Вуковић“

Тек што су се ученици вратили у клупе, Средња мјешовита школа „Иван Горан Ковачић“  у Херцег Новом јутрос је опет евакуисана због дојаве о бомби.

Наставу данас немају ни у ОШ „Милан Вуковић“ такође због дојаве о бомби.

Како нам је саопштено, полиција је одмах реаговала, дјеца и наставници су евакуисани како би се одрадио преглед свих просторија у ове двије школе.

Како је за РТХН казала директорица Љиљана Карановић, полиција је прегледала читаву зграду, а ученици ће данас пратити наставу онлајн.

– Била је опет дојава, као и прије два дана. Вјероватно је лажна, али морамо поступити по процедури. Обавјештено је одмах министарство, полиција је брзо дошла, прегледала је цијелу зграду, али ми не смијемо пустити ученике у школу. Јутрос су дошли у школу, стигао је прјетећи меј, опет смо их евакуисали и прешли на онлајн наставу.

Још немају повратну информацију да ли је откривен пошиљалац пријетње упућене у сриједу, али Карановић вјерује да је опет ријеч о лажној дојави.

– То је баш груба шала, груба игра и заиста не знам докад ћемо овако моћи. Полиција ради свој посао, вјероватно је тешко да се то брзо открије, али видјећемо шта ће урадити сад током викенда.

Настава ће у ове двије васпитно образовне установе бити онлајн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here