Није усвојен трећи захтјев „Вектра Боке“ за изузеће судије; мијења се стечајни управник

Иако је „Вектра Бока“ тражила и изузеће судије Зорана Ашанина у предстечајном поступку који се води по захтјеву Управе прихода и царина, в.д. предсједнице Привредног суда Дијана Раичковић је тај захтјев одбила.

Претходно је у овом поступку, започетом прије годину и по, бивши предсједник суда Блажо Јованић усвајао захтјеве компаније Драгана Брковића, и изузео судије Драгана Вучевића и Ивана Ковачевића.

„Вектра“ је тражила изузеће Ашанина, наводећи да већ поступа у стечајном поступку „Вектре Монтенегро“, која је већински власник „Вектра Боке“, оцјењујући да постоји сукоб интереса те да је предмет потребно додијелити неком од судија који нијесу били ангажовани на предметима „Вектра групе“, сазнаје Побједа.

Ашанин је у изјашњењу навео да то што већ поступа у стечају „Вектре Монтенегро“, није законски разлог за изузеће, али се томе није ни противио.

Према очекивањима, Ашанин би ускоро требало да разријеши привременог стечајног управника Видака Боричића, имајући у виду да више није на листи лиценцираних управника. УПИЦ тражи стечај због непоштовања плана реорганизације и дуга који је премашио 1,5 милиона еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here