Црна Гора престижна дестинација

У организацији Националне туристичке организације Црне Горе и Министарства економског развоја и туризма Црне Горе уреднице престижних медија из Србије боравиле су у Црној Гори у периоду од 16. до 18. августа.

Уреднице утицајних медија из Србије: “РТС“, “Н1”, “Прва ТВ” и “Танјуг”, су у току боравка у дестинацији уживале у природној љепоти црногорског приморја и упознале се са понудом луксузног туризма Црне Горе. Иако су већ више пута боравиле у Црној Гори, новинарке поручују да Црна Гора увијек изнова изненађује и да је у многим сегментима побољшана туристичка понуда.

-Новинама у туристичкој понуди Црна Гора је постала врхунска туристичка дестинација. Били смо у прилици да обиђемо Порто Нови који је посебни туристички доживљај. Хотели и смјештајни капацитети су на изузетном нивоу. Заиста мислим да Црна Гора иде у једном правцу елитног туризма и то је добро и за регион јер то на неки начин продаје и читав регион”, поручила је Јасмина Ракочевић испред РТС-а.

Уреднице телевизије “Прва ТВ” Марија Савић Стаменић одушевљена је квалитетом услуге, који, како она наводи, је заиста на врхунском нивоу. Напоменула је да је невјероватан спој чисте обале, савршене природе и богатог садржаја, те изјавила да вјерује да ће Црна Гора бити једна од престижнијих дестинација у Европи.

Током тродневне посјете новинарке су обишле неке од најлуксузнији хотела на црногорском приморју, крстарили бококоторским заливом и уживале у дегустацији гастрономске понуде Црне Горе.

“Оно што смо имали прилику да видимо током овог кратког, али садржајног путовања, јесте да Црна Гора има једно ново лице када је у питању туризам. Тржиште Црне горе се отворило за читав свијет, у смислу понуде, али и садржаја који смо имали прилику да видимо”, изјавила је једна од уредница Тањуг-а Љиљана Станковић

Посебни утисак на уредницу “Н1” Мају Драгић оставила су луксузна насеља на црногорској обали, Порто Монтенегро, Луштица и Порто Нови, који су према њеним наводима, одлично уклопљени у локалне заједнице, које су задржале своју аутентичност.

Током ове посјете организована је и радна вечера на којој су поред уредница медија из Србије присуствовали и министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић, државни секретар МЕРТ-а Дамир Давидовић, предсједник Црногорског туристичког удружења Жарко Радуловић и директор ТО Будва Немања Куљача.

Поред НТО ЦГ, своју подршку у организацији посјете уредница медија из Србије, дале су и локалне туристичке организације Будве, Херцег Новог, Котора и Тивта, као и “Луштица Баy”,хотел „Сплендид“, хотел “Хума”, “Порто Нови“, хотел “One&Оnly”, “Буда Бар Порто Монтенегро“ и хотел “Палмон беј”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here