Несторовић: Окружите се позитивним људима

Књига „Други свет“, проф. др Бранимира Несторовића, промовисана је синоћ пред пуном салом Дворане Парк. Програм је испред организатора ЈУК Херцег Фест водила уредница књижевних програма у овој установи Дијана Кривокапић.

Мотивацију за писање овог дјела Несторовић је пронашао у неисцрпном извору инспирације, лику и дјелу Николе Тесле и његовој мисији и разумјевању свемира и науке. Схвативши живот као спој електричне енергије која представља људски организам и душевне енергије која се не да измјерити, аутор се у својој књизи наприје посветио теми електрицитета, а затим и увијек актуелним питањима душе. Како каже, публика у Херцег Новом је била фантастична, осјетила се позитивна енергија и то је увијек главни покретач.

-Избјегавајте људи који вам црпе енергију, такозване енерегетске вампире са којима проведете пола сата и потпуно те исцрпе. Људи који стално упијају туђу енргију а ништа не емитују. Избјегавајте такве људе. Највећа мудрост коју сам научио у животу је да се не дружим са људима који ме нервирају. Не мислим о њима, јер кад мислим то је већ негативна емоција, истакао је Несторовић.

Како додаје, живимо у времену у ком немамо када да размишљамо.

-Претворени смо у робове, радимо од ујутру до увече, људи раде по три посла, нико никог не виђа. Људи немају времена, а у суштини га је потребно јако мало, казао је он.

Наш језик је фантастичан, ми не слушамо шта причамо, а требало би, наводи Несторовић.

-Знате када неко каже, кад сам га видио осјетио сам лептириће у стомаку, а са друге стране мука ми је од њега. То је тај соларни плексус, нервни систем у цријевима, оно што нас упозорава на лоше људе. Дакле порука гласи – дружите се са онима који вам пријају, игноришите оне од којих вам је мука. Просто је!, закључио је Несторовић.

Несторовић је основне студије завршио на Медицинском факултету Универзитета у Београду 1979., а 1986. године докториирао дисертацијом из уже научне области педијатрије и алергологије, гдје је потом стекао звање редовног професора. Аутор је више књига: „Како до здравља на природан начин“, „Аутосугестија“; „Дете са алергијом, екцемом и астмом“, „Карцином: како спречити и лечити карцином“ и трилогије коју сачињавају: „Између два света“, „Мој живот између два света“ и „Други свет“. Оснивач је Удружења дечјих пулмолога, Фонда „YУФЕДА 1997“, те добитник Повеље Српског лекарског друштва и Ордена Карађорђеве звезде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here