Ненад Ђуричић први у Самобору

Протеклог викенда је у Самобору (Хрватска) одржано 31. издање традиционалног међународног турнира Карате Гранд При Хрватске, који је ове године окупио више од 1.800 такмичења из 24 земље. Ненад Ђуричић  је на турниру освојио прво мјесто и златну медаљу.

На труниру су  уз домаћина,  учествовали  каратисти из Црне Горе, Србије  Аустрије, Азербајџана, Босне и Херцеговине, Бугарске, Израела, Италије, Косова, Мађарске, Молдавије, Сјеверне Македоније, Словачке, Словеније,  Украјине…

На турниру из Херцег Новог учествовали су Ненад Ђуричић из Бијеле, Леа Марић из Шотокана и Новљанка Јована Дамјановић из Омладинца (Подгорица).

Ђуричић је у првом колу био слободан, у дугом је био бољи од Констатина Козака (Украјина) 3:0, у следећем колу судијским изјашњавањем био је успјешнији од Валентина Паника из Италије. У четвртом колу побједио је још једног Украјинца Јусифа Шјкхалија 4:2. У полуфиналу му је ривал био Украјинац Еудард Костико, резултат је био нерјешен 1:1, али због чињенице да је повео у том мечу, предност првог поена Ненада Ђуричића је одвео у финале, гдје је резултатом 4:0 побједио Вука Вучинића такмичара из Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here