Немања Микулић без медаље у Атини

Немања Микулић, карате репрезентативац Црне Горе

У Атини се данас завршава карте турнир Серије А, на којем је наступало и десет црногорских репрезентативаца, које је предводио селектор Алмир Цецуњанин.

Првог дана сви црногорски такмичари у борбама остали су без медаља. На татамију члан карате клуба Бијела Немања Микулић у категорији до 75 kg имао је пет од могућих седам борби, остварио је четири побједе и један пораз.

У првом колу побједио је такмичара из Грчке 8:0, затим у другом колу такмичара из Италије 3:0, у наредном колу ривала из Шведске, у четвртом колу чекао га је још један Грк, а затим је стигао и пораз од такмичара из Сјеверне Македоније Петра Заборског са којим је недавно радио припреме и који га је одвојио од борбе за медаљу након што су судије досудиле контакт. Пошто је у 6. колу Заборски поражен, Микулић је остао и без шансе да у репасажу настави борбу за медаљу.

Најбоље црногорске каратисте у 2024. години очекују наступи на по два европска и свјетска првенства.

Прва обавеза је Европско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре, које ће се  одржати почетком фебруара у Грузији. На овом такмичењу прердвиђено је данаступа и Немања Микулић, коме је ово излазна година за млађе сениоре.

Кад су сениорска такмичења у питању, после Грузије репрезентативце очекује пар турнира Серије А, Балканско првенство у Подгорици, а ту су и други припремни турнири за Евриопско првенство средином маја у Задру.

У другом дијелу године, црногорски карате очекују и друге репрезентативне обавезе јер ће Црна Гора имати представнике и на Свјетском првенству за кадете, јуниоре и млађе сениоре у Венецији, као и екипном првенству свијета за сениоре у Шпанији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here