Настављена успјешна сарадња Музичке школе и Градске музике

Још једним дивним наступом у Павиљону градске музике, овога пута под маскама у складу са Празником мимозе, ученици Музичке школе Херцег Нови одушевили су публику.

Ученици су извели 12 тачака, а како наводи директорица Музичке школе Нивес Ненадовић, с обзиром да је простор Павиљона релативно мали, због публике наступи нису дугачки.

Нивес Ненадовић, директорица Музичке школе Херцег Нови

– Ово је већ 14. пут да заједно организујемо концерте у Павиљону. Пошто је у току Празник мимозе, наставили смо прошлогодишњу идеју да одржимо концерте под маскама. Ово је први од три, а следеће седмице биће још два у нашој школи – казала је она.

Први од два на програму је већ 7. марта, најавила је Ненадовић.

Како наводи капелница Градске музике Валентина Кулиновић, концерт је био веома интересантан јер су дјеца била маштовита.

Валентина Кулиновић, капелница Градске музике Херцег Нови

– Имали  су баш лијепе маске и читава атмосфера је била у духу Празника мимозе, са нама су биле и мале мажоретке и букети мимозе. Концерт смо завршили извођењем заједничке нумере „Има један град на мору“ – прича она.

Наступило је 12 ученика, а на крају је изведена и заједничка пјесма је јер је један ђак због болести морао да одустане, па је том нумером попуњен репертоар, казала је Кулиновић и најавила нови концерт, који ће имати посебно значење.

– Планирамо да га реализујемо 21. марта, када је у ствари Свјетски дан поезије, Дан особа са Дауновим синдромом и први дан прољећа, али и Дан школе „Иван Горан Ковачић“ и тог датума наш најстарији члан Јоже Марић имаће пуних 88 година и нешто смо интересантно спремили на његов рођендан – казала је Кулиновић.

Сарадња Музичке школе и Градске музике траје од октобра 2022. године, када је организован први заједнички концерт, а овај 14. показао је да је Павиљон одлична сцена за наступе ученика.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here