НАСТАВЉЕНА ИЗГРАДЊА ХОТЕЛА У НАСЕЉУ ЖАГЕР

Половином децембра 2020. године, након серије проблема, коначно је настављена изградња хотела у насељу Жагер у Бијелој. Највећа препрека радовима била је изградња саобраћајнице поред хотела, која спаја магистралу и доњи пут.

Како је за РТХН казао надзорни инжењер Славиша Ћорић, саобраћајница је планирана у двије траке, на катастарским парцелама чији су власници поред хотела још и Општина Херцег Нови и Министарство финансија, а дато је на коришћење Дјечијем дому Младост.

– Проблем је што већ шест или седам година Министарство финансија није давало сагласност Општини за иградњу тог пута. То је колски прилаз хотелу и гаражи у оквиру хотела. Други ниво проблема била је трафо станица, то је ријешено. Имамо проблем и са канализационим колектором, али надамо се да ће и то бити ускоро ријешено. Већином имамо проблеме административне, а не техничке природе, али у нади да ћемо ријешити све, као што смо ријешили трафо станицу, кренули смо са наставком изградње хотела – прича Ћорић.

Он истиче да је руководство Општине помогло у рјешавању проблема око ове кратке саобраћајнице на тај начин што је организовало састанке са представницима Министарства.- Помогли су нам и у том смислу да смо нашли алтернативно рјешење, а то је једна трака, односно да та улица буде једносмјерна. Али то нам прави проблем јер губимо паркинг мјесто за аутобус, које условљава категоризацију хотела, који је пројектован на пет звјездица. Тако да имамо спремно алтернативно рјешење, али гледамо да га, ако је могуће, избјегнемо – објашњава Ћорић.

Хотел је пројектован са 97 смјештајних јединица, од чега 11 апартмана, а фокусиран је на здравствени туризам, јер је око 2500 квадрата дефинисано као спа и велнес центар.

– То је већином за људе са тржишта истока, из Русије и Украјне, који имају уобичајен начин функционисања у здравственом туризму, јер планирано је да хотел ради током цијеле године. У плану је изградња базена, теретане, ресторана. Имамо хотелску плажу дужине 200 метара. Надамо се да ће то бити један врло лијеп и репрезентативан објекат, не само за Херцег Нови него и за Боку, а и шире – истиче Ћорић.

Инвестирор, како наводи Ћорић, планира завршетак радова и отварање 2022. године, уколико глобална ситуација са пандемијом то дозволи. Хотел ће запошљавати 130 радника, колико је потребно на планирани број смјештајних јединица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here