Настављен тренд добре посјете у Херцег Новом

У Херцег Новом борави 17150 туриста, што је 13 одсто више него у истом периоду прошле године, подаци су локалне туристичке организације.

Шпиц туристичке сезоне је ове године почео нешто касније, што је утицало на бољу посјећеност током друге половине августа и почетком септембра, оцијенио је Милош Ковачевић из Туристичке организације Херцег Нови.

Милош Ковачевић, ТО Херцег Нови

-Процентуално је настављен позитиван тренд двоцифреног броја гостију више него прошле године. У овом тренутку у нашем граду је 13% више туриста него у истом периоду прошле године, у бројкама скоро 2000 туриста више, казао је Ковачевић.

Позитиван тренд настављен је и током протекле три седмице.

-Прошле седмице је раст био 20%, седмицу прије 13%, а од почетка августа такође се биљеже позитивни резултати и можемо бити задовољни, казао је он.

Сами шпиц сезоне по подацима је доста сличан прошлогодишњем.

-Имали смо добру предсезону, а видимо и да су друга половина августа и прва половина септембра доста бољи него прошле године, тко да генерално можемо бити и више него задовољни, закључио је Ковачевић.

У туристичкој организацији су задовољни најавама за постсезону, те како каже Ковачевић пореостаје само да се оне обистине.

 

2 COMMENTS

  1. U Herceg Novom je odvajkada trend masovnog pomidoraškog turizma. Ono šta grad spašava su ruske i ukrajinske izbjeglice koji su statistički maskirani u „turiste“…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here