НАРЕДНИХ ДАНА ПРИКЉУЧЕЊЕ ХЕРЦЕГ НОВОГ НА РЕГИОНАЛНИ СИСТЕМ ВОДОСНАБДИЈЕВАЊА

Завршени су сви грађевински радови на спајању Херцег Новог на регионални водовод, а у наредним данима очекује се да наша општина успјешно буде прикључена на систем. То је саопштено током састанка директора Регионалног водовода Црногорско приморје Јосипа Ђурашковића са представницима Европска банке за обнову и развој (ЕБРД).

Сврха овог састанка је била да се руководство канцеларије Европске банке за реконструкцију и развој у Подгорици, као и високи представници ове банке за Западни Балкан, упознају са новоизабраним менаџментом ДОО „Регионални водовод Црногорско приморје Будва”, као и да се заједнички интензивира динамика активности на реализацији пројеката изградње инфрструктуре за водоснабдијевање, одвођење отпадних вода, са посебним акцентом на изградњи и дефинисању локације за постројење за третман отпадних вода за насеља Добре воде и Велики пијесак, саопштено је из Регионалног водовода.

Реализација овог пројека који је подржала Влада Црне Горе, а чија је израда Идејног рјешења у току, допринијеће унапријеђењу услова живота грађана општине Бар и бољу и одрживију валоризацију туристичких потенцијала насеља Добра вода и Велики пијесак.

Овај пројекат представља наставак веома успјешне сарадње са значајном финансијском институцијом попут ЕБРД, која је у прошлости исходовала изградњом система за регионално водснабдијевање Црногорског приморја, а који је дијелом финансиран из средстава која је ова банка опредијелила.

Ђурашковић је такође обавијестио представнике Банке да су препреке на реализацији пројекта спајања Општине Херцег Нови на регионални водоводни систем успјешно отклоњене, да су сви грађевински радови реализовани и да у наредним данима очекују да ће општина Херцег Нови коначно бити прикључена на систем. На овај начин, вода из система за регионално водоснабдијевање биће доступна свим општинама на Црногорском приморју.

Представници ЕБРД и менаџмент ДОО „Регионални водовод Црногорско приморје” су исказали своју спремност и посвећеност реализацији пројеката који суштински унапријеђују квалитет живота локалног становништва и стварају амбијент који погодује укупном економском развоју, што доводи до закључка да је неопходно што прије конципирати план реализације активности на успостављању водоводне и канализационе инфраструктуре за подручја Добре воде и Велики пијесак као и утврдити динамички план за реализацију истих.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here