Највећи број контрола Службе за инспекцијске послове из области комуналног реда

Запослени у херцегновској Служби за инспекцијске послове током јула контрола обавили су више од 500, највећи број је из области комуналног реда, о којем брине 10 инспектора

Како информише начелница Службе, Марија Бошковић, током јула обављено је 228 контрола из области комуналног реда, 214 из саобраћаја, 48 за зеленило и 19 из стамбене области.

Марија Бошковић, начелница Службе за инспекцијске послове

– Велики број надзора су контроле изливања отпадних вода, то се нарочито односи на оне дјелове града гдје није изграђен каналиазциони систем. Тако дуж ривијере имамо локације гдје људи у зградама бораве углавном током љета, септичке јаме се врло брзо пуне, па долази до изливања фекалија. То изискује и сталне контроле Службе комуналне полиције и константна налагања да се сузбије то изливање, а тиме и ширење заразе – објашњава она.

У претходном периоду, како наводи Бошковић, путем кол центра примљено је 338 пријава грађана.

– У ситуацијама гдје су утврђене неправилности, донијете су одређене мјере. Тамо гдје није било надлежности Инспекције, записници су прослијеђени надлежним органима на даље поступање. Интензивиран је рад комуналних инспектора током овог мјесеца. То се посебно односи на контролу привремених објеката, с обзиром да их је у овом периоду много већи број, посебно дуж шеталишта – прича она

Сарадња са Управом за инспекцијске послове, Центром безбједности Херцег Нови и Комуналном полицијом који пружају асистенцију приликом контрола је на задовољавајућем нивоу, оцјењује Бошковић.

– У претходном периоду имали смо заједничке акције са колегама из Управе за инспекцијске послове, тачније са туристичким, санитарним и радим инспекторима обилазили смо угоститељске објекте и сви су предузимали мјере из своје надлежности. Мислим да се ово, као и у претходним годинама, показало као најбољи метод рада – казала је он.

У Служби за инспекцијске послове дјелују углавном превентивно и дају максималне рокове дозвољене законом јер је углавном потребна обимна документација нарочито приликом постављања привремених објеката, којих је у сезони значајно већи број.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here