НАЈМЛАЂЕ ЗВИЈЕЗДЕ ФИЛМА “ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА“ КОД ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ: ТРОЈКЕ ИЗ ХЕРЦЕГ НОВОГ ПОНОС ГРАДА

Тренутно најмлађи глумци из Херцег Новог, Јаков, Симон и Лука Шарановић, који су тумачили лик малог Буда у филму „Дара из Јасеновца“, посјетили су данас Општину Херцег Нови, гдје су их примили предсједник Стеван Катић, предсједник локалног парламента Никола Самарџић, потпредсједница Општине Весна Самарџић и шефица Кабинета предсједника Драгана Станишић.

У пратњи њихове мајке Марије и пријатељице Милице Клисура, млада глумачка екипа одмах је исказала висок ниво креативности употребом дрвених бојица и фломастера, док су саговорници одрасле доби разговарали о току снимања филма и изазовима које је оно изискивало.


Како је Марија истакла, Јаков, Симон и Лука су имали по двије године када је снимање филма почело, а било је изнимно битно снимати сцене ефикасно – јер млади глумци расту и почињу им се развијати говорне вјештине. Она се захвалила на пријему код предсједника Општине, за који каже да их је пријатно изненадио.

Предсједник Катић истакао је задовољство данашњим пријемом малишана – глумачких звијезда, уз нагласак да су грађани Херцег Новог поносни на њих и њихов ангажман у филму „Дара из Јасеновца“. Њима су данас уручени и поклони, уз жељу за још више успјеха у наредним годинама , како би ови сјајни, млади дјечаци у будућности постали праве филмске звијезде.


Филм “Дара из Јасеновца”, редитеља Предрага Гаге Антонијевића и сценаристе Наташе Дракулић, премијерно је приказан 20. фебруара, када га је погледало више од 2.5 милиона људи. Критичари су оцијенили да су улоге маестрално одигране, а режија, историјски контекст и врхунска глума измамиле су бројне емотивне реакције публике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here